Pele va fi omagiat înaintea meciurilor din cea de-a 18-a etapă a campionatului englez de fotbal, care începe, vineri, cu Liverpool-Leicester şi West Ham-Brentford, a anunţat Premier League, a doua zi după decesul „Regelui” brazilian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucătorii şi arbitrii vor purta banderole negre şi timp de un minut se va aplauda înainte de lovitura de start, în timp ce o fotografie a lui Pelé va fi afişată pe ecranele stadioanelor.

Este vorba de o fotografie alb-negru făcută la clubul Santos, în care zâmbeşte şi poartă un lănţişor cu cruciuliţă, a declarat pentru AFP biroul de presă al Premier League. Această fotografie a fost făcută înainte de semifinala turneului de la Paris disputată împotriva Racing Club de France, la Parc des Princes, pe 13 iunie 1961.

Fostul fotbalist brazilian, legendă a fotbalului şi singurul câştigător a trei Cupe Mondiale, a murit joi, la vârsta de 82 de ani.

Dispariţia sa a stârnit un val de emoţii şi omagii în întreaga lume, iar Brazilia a început un doliu naţional de trei zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.