Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams şi expert Eurosport, a prefaţat meciul Simoan Halep - Maria Şarapova, din primul tur al US Open, fiind de părere că românca poate fi în dificultate din cauza serviciului ei mai slab şi mai scurt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Meciul cel mai aşteptat din acest prim tur este cel dintre Maria Şarapova şi Simona Halep. Este dificil să ştim care este nivelul Mariei Şarapova, pentru că nu a jucat decât nouă partide de la revenirea în competiţii, în aprilie şi nu a înfruntat până acum jucătoare din Top 10. Însă va pleca cu un veritabil avantaj, pentru că are 6-0 în meciurile directe. Cheia meciului va fi serviciul. Maia Şarapova are 20 de centimetri în plus faţă de adversara ei şi asta se regăseşte în viteza mingii la serviciu, unul cu 20 de kilometri pe oră mai rapid decât al rivalei. De asemenea, primul ei serviciu este mai precis, trimiţând în proporţie de 60 la sută mingea la 50 de centimetri de linii în careul de egalitate şi 70 la sută în aceeaşi zonă, în careul de avantaj, ceea ce îi aduce multe puncte uşoare. La rândul ei, Simona Halep nu serveşte decât 47 la sută în aceeaşi zonă, la egalitate, şi 38 la sută, la avantaj, ceea ce e insuficient, fiindcă serveşte prea scurt. De aceea, ea poate fi în mare dificultate în acest meci. Halep va fi sub presiune la serviciu în faţa adversarei, care va risca la retur", a afirmat francezul, într-o analiză pentru Eurosport.

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, o va întâlni, marţi, după 02.30, pe rusoaica Maria Şarapova, locul 147 WTA, fostă numărul 1 mondial, beneficiară a unui wild card, în manşa I a US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Această partidă va deschide sesiunea de seară pe Arthur Ashe Stadium, arena principală de la Flushing Meadows 

Jucătoarea rusă a revenit în competiţii în aprilie, după 15 luni de suspendare pentru că a folosit o substanţă interzisă, meldonium.

Halep nu a învins-o niciodată pe Şarapova, în şase partide jucate până acum. Ultima oară, ele s-au întâlnit la Turneul Campioanelor din 2015, când rusoaica a câştigat cu 6-4, 6-4. Halep a pierdut şi două finale în faţa Mariei Şarapova, la Roland Garros şi la Madrid, ambele în 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.