Un studiu realizat de universităţile din Bielefeld, Pennsylvania şi West Virginia arată că în perioada 2010-2015 au existat pariuri neobişnuite cu privire la meciuri din Bundesliga la care au fost delegaţi trei arbitri. Rezultatele studiului nu reprezintă însă o dovadă că partidele respective au fost aranjate, relatează dw.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei care au realizat studiul au analizat pariurile de la agenţia Betfair cu privire la 1.251 de partide din Bundesliga disputate în intervalul de cinci ani. Pe meciurile arbitrate de trei dintre arbitri s-au pariat sume semnificativ mai mari faţă de mizele pe partidele celorlalţi 23 de arbitri. Sume neobişnuit de mari s-au pariat pe numărul de goluri marcate la un meci. 

Realizatorii studiului nu au precizat numele celor trei arbitri.

Unul dintre autori, Christian Deutscher, de la Universitatea din Bielefeld, a subliniat însă că deşi pariurile sunt suspicioase, acestea nu reprezintă o dovadă de trucare a meciurilor. "Nu se poate concluziona clar că a existat sau nu a existat fraudă", a adăugat el,

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a reacţionat precizând, într-un comunicat, că are o colaborare din 2005 cu Sportradar, pentru a descoperi orice neregulă legată de pariuri cu privire la meciurile din Bundesliga. DFB a menţionat concluzia autorilor studiului că rezultatele nu reprezintă o dovadă de trucare a jocurilor.

DFB a început colaborarea cu Sportradar după ce s-a descoperit, în 2005, că arbitrul Robert Hoyzer a influenţat şi a pariat pe mai multe meciuri arbitrate de el în liga a doua germană, în liga a treia şi în Cupa Germaniei. Hoyzer a fost exclus pe viaţă din arbitraj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.