CSM Constanţa a prezentat, marţi, detalii despre suprafaţa de joc montată în Sala Sporturilor şi care reprezintă un sistem de parchet modular, identic cu cel folosit la ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice, precum şi la meciurile din NBA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Parchetul pe care se joacă în acest moment în Sala Sporturilor din Constanţa şi se va juca şi în noua arenă multifuncţională, este cel mai modern produs de pe piaţă în acest domeniu al suprafeţelor de joc din lemn masiv. Suntem fideli strategiei care a stat la baza funcţionării şi dezvoltării clubului nostru şi în care infrastructura sportivă este unul dintre cei patru piloni pe care ne bazăm. Sportivii noştri au nevoie de cele mai bune condiţii de joc şi de pregătire”, a declarat Andrei Talpeş, directorul CSM Constanţa, în cadrul unui eveniment la care au participat şi sportivi din cadrul clubului.

Potrivit prezentării CSM Constanţa, parchetul este produs de compania americană Connor, este personalizat cu însemnele clubului şi a fost testat deja de echipele de handbal şi de baschet, care au obţinut victorii zilele trecute, în primele partide de pe teren propriu. Baschetbaliştii au învins pe CSM Târgu Mureş, cu 84-70, iar handbaliştii au trecut de CSM Bucureşti, cu 28-26.

FOTO: CSM Constanţa
FOTO: CSM Constanţa

Parchetul instalat în sala din Constanţa este realizat din lemn de arţar de grad 1 din punct de vedere al calităţii şi este singurul de acest tip din România, potrivit CSM Constanţa.

”Densitatea şi textura acestui lemn, care provine de la o specie de arţari ce creşte doar la nord de paralela 35, în Statele Unite şi Canada, îi conferă o rezistenţă sporită în timp, cu o durată de viaţă de peste 30 de ani, interval în care poate fi refinisat de până la şase ori. În acest moment marea majoritate a echipelor care evoluează în NBA o fac pe un parchet de acest tip, printre care Boston Celtics, Golden State Warriors, Milwaukee Bucks, Brooklyn Nets sau Philadelphia 76ers. De asemenea, ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice, Rio 2016 şi Tokyo 2020 au avut loc pe un parchet Connor, iar turneul final al NCAA se joacă din anul 2006 pe un asemenea sistem de parchet modular”, mai transmite CSM Constanţa.

Sistemul modular este unul fiabil şi rezistă în timp la repetatele operaţii de montare şi demontare necesare în cazul unei arene multifuncţionale, care poate găzdui pe lângă meciurile de baschet şi alte evenimente, precum conferinţe sau concerte. Suprafaţa de joc ar urma să fie montată în noua Sală Polivalentă din Constanţa, de 6.100 locuri, care se află încă în faza de construcţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.