David Henderson, în vârstă de 67 de ani, organizatorul zborului în care a murit fotbalistul Emiliano Sala, a fost condamnat, vineri, la 18 luni de închisoare pentru că a angajat un pilot despre care ştia că nu este calificat pentru un astfel de zbor, informează presa engleză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Verdictul a fost pronunţat de Tribunalul din Cardiff.

La 28 octombrie, Henderson fusese găsit vinovat de imprudenţă sau neglijenţă care a pus în pericol siguranţa unei aeronave. El a recunoscut în timpul procesului că a încercat să organizeze, fără permisiune sau autorizaţie, un zbor pentru un pasager. De atunci, Henderson s-a aflat în libertate.

Sala, în vârstă de 28 de ani, şi pilotul David Ibbotson, 59 de ani, au decedat după ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit în Canalul Mânecii, în ianuarie 2019. Fotbalistul a fost implicat într-un transfer de 15 milioane de lire sterline de la FC Nantes la Cardiff City şi călătorea între cele două oraşe în momentul în care a survenit accidentul care a dus la moartea sa.

În timpul procesului de la Cardiff, s-a dezvăluit că David Ibbotson, care zbura în mod regulat pentru Henderson, nu deţinea o licenţă de pilot comercial, o calificare pentru a zbura pe timp de noapte, iar calificarea lui pentru a zbura cu un avion cu singur motor Piper Malibu era expirată. Henderson i-a cerut lui Ibbotson să piloteze avionul, deoarece era în vacanţă cu soţia sa la Paris. La doar câteva momente după ce a aflat că avionul s-a prăbuşit, Henderson a trimis un mesaj text unor persoane, spunându-le să nu vorbească şi avertizându-le că vor deschide o cutie a Pandorei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.