Antrenorul norvegian Ole Gunnar Solskjaer a fost demis oficial, duminică, de la conducerea tehnică a echipei Manchester United, care a câştigat doar un meci în ultimele şapte întâlniri din Premier League, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul jucător Michael Carrick a fost numit ca antrenor interimar.

"Cu regret am ajuns la această decizie dificilă. Deşi ultimele săptămâni au fost dezamăgitoare, ele nu ar trebui să ascundă toată munca pe care a făcut-o în ultimii trei ani pentru a reconstrui fundaţiile pentru un succes pe termen lung. Ole pleacă cu cele mai sincere mulţumiri pentru eforturile sale neobosite ca manager şi cu cele mai bune urări pentru viitor. Locul lui în istoria clubului va fi întotdeauna sigur, nu doar pentru povestea lui ca jucător, ci şi ca om deosebit şi manager care ne-a oferit multe momente grozave. El va fi mereu binevenit înapoi pe Old Trafford, ca parte a familiei Manchester", a precizat clubul, într-un comunicat.

Înfrângerea de la Watford, echipă din subsolul clasamentului Premier League, scor 1-4, plus eşecurile usturătoare în derbiuri, 0-5, cu Liverpool, şi 0-2, cu Manchester City, au umplut paharul, iar conducătorii lui United, întruniţi, sâmbătă seara, de urgenţă, au luat decizia demiterii antrenorului.

Tehnicianul norvegian de 48 de ani ar urma să primească nouă milioane de euro despăgubiri pentru încetarea mai devreme a contractului său, scadent în vara anului 2024.

Conform presei internaţionale, şefii grupării din Manchester îl doresc pe francezul Zinedine Zidane, fostul antrenor al echipei Real Madrid, ca înlocuitor al lui Solskjaer.

Fost jucător al echipei în Era Alex Ferguson, Ole Gunar Solskjaer a preluat Manchester United la 19 decembrie 2018, când l-a înlocuit pe Jose Mourinho. Cel mai bun rezultat al său ca antrenor al lui United a fost locul al doilea în campionat, sezonul trecut, după Manchester City.

În acelaşi sezon, Manchester United a fost finalistă a Ligii Europa, pierzând în ultimul act, scor 1-1, 10-11, la loviturile de departajare, în faţa formaţiei Villarreal.

El a mai antrenat în carieră echipa de rezerve a lui United, Molde şi Cardiff City.

După 12 etape, Manchester United ocupă locul 7, cu 17 puncte, la şase puncte de West Ham United, de pe locul 4, ultimul de Liga Campionilor.

Următorul meci al formaţiei Manchester United va avea loc, marţi, în deplasare, cu Villarreal, în Liga Campionilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.