Qatar a oferit aproape un miliard de euro pentru a organiza finala viitoarei Ligi a Naţiunilor la rugby, informează Daily Mail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Qatarul propune să găzduiască din doi în doi ani finala Ligii Naţiunilor, competiţie care va lua fiinţă în 2026. World Rugby a anunţat anul trecut crearea acestei noi competiţii. 

Va fi un turneu al echipelor celor 6 Naţiuni în emisfera sudică în timpul verii, înaintea primirii naţiunilor sudice în Europa în toamnă. Pe parcursul unui ciclu de doi ani, cele şase echipe din turneu, cele patru din Rugby Championship (Noua Zeelandă, Africa de Sud, Australia şi Argentina) şi două naţiuni invitate (Japonia şi, probabil, Fiji) se vor înfrunta între ele.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Principiul ar fi următorul: finala Ligii Naţiunilor s-ar disputa pe parcursul a trei zile. Echipa europeană cel mai bine clasată din cele şase meciuri ar înfrunta echipa cel mai bine clasată din emisfera sudică într-o mare finală pentru a decide câştigătoarea competiţiei. Şi aşa mai departe - a 2-a împotriva celei de-a 2-a... până la a 6-a împotriva celei de-a 6-a. Cu alte cuvinte, şase meciuri pe parcursul a trei zile, disputate pe cele şapte stadioane din Doha construite pentru Cupa Mondială de Fotbal din 2022, inclusiv pe stadionul Lusail, unde a avut loc finala.

Pentru a se asigura că are toate şansele de a obţine acest "Superbowl al rugby-ului", Qatar, în colaborare cu agenţia de marketing şi de drepturi sportive Pitch International, nu a ezitat să pună pe masă 800 de milioane de lire sterline (aproape 950 de milioane de euro) pentru o perioadă de opt ani (primele patru ediţii). O mană cerească pentru federaţiile care se află, în mare parte, în dificultate financiară, notează Le Figaro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.