Un consorţiu condus de omul de afaceri american Todd Boehly şi miliardarul elveţian Hansjorg Wyss a făcut o ofertă de cumpărare a clubului englez Chelsea de la Roman Abramovici, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scoasă oficial la vânzare, gruparea ar putea fi cumpărată în curând. Potrivit presei britanice, o primă ofertă înaintată de omul de afaceri american Todd Boehly şi miliardarul elveţian Hansjorg Wyss i-a fost făcută, marţi seară, lui Roman Abramovici, proprietar al clubului, din 2003.

Todd Boehly, coproprietar al clubului de baseball Los Angeles Dodgers din MLB, a mai încercat să achiziţioneze clubul londonez în urmă cu doi ani, oferind atunci 2,2 miliarde de lire sterline (aproximativ 2,6 miliarde de euro). Daily Telegraph scrie că omul de afaceri american şi-a transmis noua ofertă prin intermediul băncii de investiţii Raine, cu sediul la New York.

Hansjorg Wyss (86 de ani), fondatorul companiei care produce dispozitive medicale Synthes, a declarat, săptămâna trecută, pentru ziarul elveţian Blick că a fost abordat să cumpere Chelsea.

Contactat de AFP la Londra, un purtător de cuvânt al lui Abramovici a refuzat să comenteze această informaţie.

Potrivit Financial Times, un alt miliardar american, Josh Harris, se gândeşte şi el să facă o ofertă.

Fost director al fondului de investiţii Apollo Global Management, Harris este deja prezent în fotbalul englez, fiind coproprietar al clubului Crystal Palace. Cel mai probabil va trebui să se retragă din acest club, care are sediul tot la Londra, dacă vrea să preia Chelsea.

Miliardarul turc Muhsin Bayrak şi-a exprimat, de asemenea, interesul pentru deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor.

Potrivit mirror.co.uk, ar exista cel puţin zece oferte de cumpărare a grupării pe care Abramovici a scos-o la vânzare după ce Rusia a invadat Ucraina.

Oligarhul rus ar dori să obţină trei miliarde de lire sterline (3,6 miliarde de euro) din vânzarea clubului pe care l-a cumpărat în 2003 cu 140 de milioane de lire sterline.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.