Manchester United a anunţat marţi seară că miliardarul britanic Jim Ratcliffe – care, prin grupul său Ineos, deţine în Franţa OGC Nice - a preluat o participaţie de 27,7% la club. Tranzacţia a fost aprobată de Premier League încă de săptămâna trecută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Să devin coproprietar al clubului Manchester United este o mare onoare şi vine cu o mare responsabilitate", a declarat Jim Ratcliffe pe site-ul clubului. " Acest moment marchează finalizarea tranzacţiei, dar este doar începutul călătoriei noastre pentru a readuce Manchester United la vârful fotbalului englez, european şi mondial, cu facilităţi de clasă mondială pentru fanii noştri. Munca pentru atingerea acestor obiective se va accelera începând de astăzi".

Glazer rămâne acţionar majoritar, Ratcliffe la cârmă

Bărbatul în vârstă de 71 de ani a declarat în ianuarie că speră ca participaţia sa la Manchester United să fie oficializată la jumătatea lunii februarie. În urma aprobării Premier League săptămâna trecută şi a validării recente a Federaţiei Engleze de Fotbal, participaţia sa minoritară a fost finalizată.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Familia Glazer va rămâne acţionarul majoritar al clubului, dar Jim Ratcliffe şi Ineos vor prelua controlul asupra părţii sportive a afacerii, ceea ce înseamnă că vor fi la cârma lui Manchester United în activitatea de zi cu zi.

Joel Glazer i-a urat bun venit lui Jim Ratcliffe în calitate de coproprietar. "Aştept cu nerăbdare să lucrez îndeaproape cu el şi cu INEOS Sport pentru a asigura un viitor strălucit pentru Manchester United", a afirmat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.