Candice Wiggins, sora baschetbalistului Alan Wiggins, care a evoluat la Steaua Bucureşti în 2009, a declarat că 98 la sută dintre jucătoarele din campionatul profesionist feminin nord-american, WNBA, sunte lesbiene şi a avut de suferit pentru că ea este heterosexuală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Era o stare de depresie în WNBA. Valorile noastre sunt diminuate. Nu mi-a plăcut cultura din WNBA şi, fără să dezvălui prea multe, a fost toxic pentru mine. Spiritul meu era rupt. Sunt heterosexuală şi vocală în ceea ce priveşte identitatea mea, iar asta a fost prea mult. Aş spune că 98 la sută dintre femeile din WNBA sunt lesbiene. Erau reguli diferite pe care ele le puteau aplica. Era multă gelozie şi concurenţă şi toate ne luptam pentru firimituri. Modul în care arătam, modul în care jucam, toate astea contribuiau la tensiune. Lumea încerca în mod deliberat să mă rănească tot timpul. Nu am auzit niciodată în viaţa mea atât de mult acel cuvânt cu B (n.r. - bitch, prostituată) ca în primul meu an din WNBA. Mesajul era <vrem să ştii că nu ne place de tine>. Se ajunge la un punct în care eşti comparată foarte mult cu bărbaţii. Foarte multă lume crede că trebuie să arăţi ca un bărbat, să joci ca un bărbat pentru a primi respect. Eu eram opusul. Eram mândră că sunt femeie şi asta nu se potrivea în acea cultură", a declarat fosta baschetbalistă, într-un interviu pentru San Diego Union-Tribune.

Mărturisirile ei au aprins o contorversă în SUA. Jucătoarea Imani Boyette de la Chicago Sky a postat o scrisoare deschisă, în care a criticat afirmaţiile lui Wiggins: "Înţelegi ce ai făcut? Ai întărit sterotipuri incorecte. Orientarea unei persoane este problema ei. Acum, din cauza inteviului tău, nu mai este deplasat să întrebi jucătoarele din WNBA despre orientarea lor sexuală. Îi întreabă cineva pe jucătorii din NBA despre orientarea lor sexuală? Există măcar o conversaţie pe tema asta?"

Candice Wiggins, în vârstă de 30 de ani, a surpins în urmă cu un an când a renunţat la cariera de jucătoare într-un moment în care discuta prelungirea contractului cu New York Liberty. Ea a fost baschetbalistă la Universitatea Stanford înaintea de ajunge în WNBA, la Minnesota Lynx, în 2008. Acum, Wiggins încearcă devină jucătoare de volei pe plajă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.