Sârbul Novak Djokovici, numărul 5 mondial şi cap de serie 4, s-a calificat, miercuri, în semifinalele turneului de grand slam Australian Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Djokovici l-a învins în sferturi pe rusul Andrei Rublev, locul 6 ATP şi favorit 5, scor 6-1, 6-2, 6-4, în două ore şi trei minute.

În semifinale, sârbul îl va întâlni pe sportivul american Tommy Paul, locul 35 ATP.

În cealaltă semifinală voor juca rusul Karen Haceanov (20 ATP şi favorit 18) şi grecul Stefanos Tsitsipas (4 ATP şi favorit 3).

Novak Djokovici a câştigat de nouă ori Australian Open, în timp ce Tommy Paul este în premieră în semifinalele unui grand slam.

Pentru Haceanov este a doua semifinală de grand slam, după US Open 2022 (înfrângere în faţa lui Casper Ruud).

Tsitsipas a mai jucat în semifinale la Australian Open în 2019 (înfrângere în faţa lui Rafael Nadal), 2021 (înfrângere în faţa lui Daniil Medvedev) şi 2022 ((înfrângere în faţa lui Daniil Medvedev). În 2021, el a ajuns până în finală la French Open, însă a fost învins de Novak Djokovici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.