Liga Franceză de Fotbal (LFP) a anunţat că meciul Bastia - Olympique Lyon, din care s-a disputat o repriză deşi au avut loc incidente grave înainte de start, nu va continua, la pauză înregistrându-se noi violenţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca urmare a unui nou incident produs la finalul primei reprize, LFP a decis oprirea definitivă a meciului Bastia - Olympique Lyon. Această oprire definitivă s-a hotărât în conformitate cu instrucţiunile Directorului Departamentului de Ordine Publică (DDSP), la reuniunea de criză dinaintea startului meciului. După gravele incidente de la încălzire, DDSP a decis ca meciul să se dispute, dar în cazul semnalării unui nou incident, indiferent de gravitate, jocul să fie suspendat", se arată într-un comunicat al forului fotbalistic.

Liga franceză cere grupării Bastia să ia măsuri împotriva suporterilor care au provocat incidentele şi pentru garantarea siguranţei la meciurile de pe terenul său.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Comisia de Disciplină a LFP va analiza de joi acest caz.

Mai mulţi suporteri ai gazdelor au intrat pe teren, duminică, în timp ce jucătorii echipei Olympique Lyon făceau încălzirea pentru meciul din deplasare cu Bastia, din Ligue 1, şi au atacat câţiva fotbalişti. Forţele de ordine au intervenit rapid pentru a-i proteja pe lyonezi. După câteva minute de busculade, lovituri şi insulte, echipa Olympique Lyon a intrat la vestiare şi suporterii au revenit în tribună. Meciul a început cu o întârziere de 50 de minute, iar la pauză scorul a fost 0-0. În timpul pauzei, suporterii echipei Bastia au intrat din nou pe teren şi l-au atacat pe portarul Anthony Lopes, ceea ce a dus la noi violenţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.