Managerul naţionalei de handbal feminin a României, Nicoleta Alexandrescu, a declarat pentru News.ro, după victoria tricolorelor împotriva campioanei olimpice Rusia, la CE din Suedia, că meciul a fost dificil şi au fost momente când îi venea să se ”arunce” în teren pentru a le ajuta pe fete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am pierdut primul meci, cu Norvegia, dar greu, şi acolo a mers bine apărarea. Ambros Martin a pus mult accentul pe apărare şi azi s-a văzut şi mai bine. Le-a spus să fie luptătoare, indiferent ce se întâmplă, să se apere. Azi a fost extraordinar cu Rusia, s-a văzut mult mai bine ce a lucrat cu ele, au ştiut ce să facă, au luptat, nu au renunţat nicio clipă. Doamne, au fost momente când îmi venea şi mie de pe margine să mă arunc în teren să le ajut. Cumva, s-a întâmplat ce aşteptăm demult. Ambros Martin nu a venit să ne înveţe handbal, România îl ştie, nici nu a avut timp în două săptămâni să facă asta. Dar atât de mult le-a încurajat, le-a explicat fiecăreia ce să facă şi cum să lupte, a adus noul şi mai ales munca în apărare, iar asta se vede. Fetele vor intra rapid la recuperare, pentru că nu trebuie să uităm, mai avem un meci, iar după cum s-a văzut, surprize au tot fost până acum. Noi trebuie să învingem şi Croaţia şi să luptăm până la capăt”, a declarat Nicoleta Alexandrescu, miercuri seară, pentru News.ro.

Naţionala de handbal feminin a României a învins miercuri, la Helsingborg, campioana olimpică en-titre, Rusia, cu scorul de 22-17 (11-9), în cea de-a doua partidă din grupa D la Campionatul European din Suedia.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În urma rezultatului, România a acumulat primele două puncte în grupa D.

Tot miercuri, de la ora 21.45, va avea loc a doua confruntare din grupa D, între Croaţia şi Norvegia.

Ultimul meci al naţionalei României în grupa D va avea loc vineri, de la ora 19.30, cu Croaţia.

În meciul de debut la CE din Suedia, tricolorele au fost învinse, luni seară, de campioana europeană şi mondială en-titre, Norvegia, cu scorul de 23-21 (13-11).

Primele trei clasate din fiecare din cele patru grupe preliminare se vor califica în grupele principale I (din grupele A şi B) şi II (din C şi D), meciurile fiind programate între 10-14 decembrie. În grupele principale, echipele pornesc cu punctajele acumulate în faza grupelor preliminare în partidele cu adversarele calificate şi ele mai departe.

În 16 decembrie vor avea loc semifinalele şi partida pentru clasarea pe locurile 5-6, iar în 18 decembrie, finalele pentru medalii.

Echipa României participă pentru a 11-a oară la un turneu final de Campionat European, din 12 ediţii care au avut loc, începând cu 1994, singura dată când nu a fost prezentă fiind în 2006. Tricolorele au obţinut în aceşti ani o singură medalie, bronzul, în 2010, cu Radu Voina pe banca tehnică, celelalte clasări fiind următoarele: 1994 (locul 10), 1996 (5), 1998 (11), 2000 (4), 2002 (7), 2004 (7), 2008 (5), 2012 (10) şi 2014 (9).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.