Liga profesionistă de fotbal american (NFL) a decis să-şi suspende protocolul Covid-19, inclusiv testarea obligatorie, purtarea măştilor şi căutarea cazurilor de contact, potrivit unui memoriu trimis echipelor şi obţinut de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pe baza încurajării tendinţelor actuale, a ghidurilor în evoluţie ale Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), a modificărilor aduse legislaţiei de stat şi a sfaturilor de la experţii noştri, NFL şi jucătorii (NFLPA) au convenit să suspende toate aspectele protocoalelor legate de Covid-19, cu efect imediat”, se arată în nota trimisă echipelor.

Printre măsurile la care s-a renunţat se numără testarea obligatorie pentru jucători şi personal, indiferent de starea lor de vaccinare. La fel este cazul şi în ceea ce priveşte purtarea măştii, în conformitate cu reglementările locale.

"Vom continua să acordăm prioritate sănătăţii şi siguranţei jucătorilor, antrenorilor şi personalului, aşa cum am făcut pe parcursul pandemiei. Dacă este nevoie să reimpunem aspecte ale protocoalelor sau să luăm alte măsuri, vom lucra îndeaproape cu cluburile, NFLPA şi experţii noştri respectivi, precum şi oficialii locali, de stat şi federali din domeniul sănătăţii publice în acest sens”, este adăugat în memo.

NFL, care este prima ligă sportivă profesionistă care îşi suspendă protocoalele Covid, a clarificat că va continua să respecte reglementările locale şi de stat menite să încetinească răspândirea coronavirusului.

"Toţi oamenii trebuie să continue să monitorizeze zilnic apariţia simptomelor înainte de a intra în facilităţile clubului”, a ordonat totuşi Liga, amintind că oricine a fost testat pozitiv trebuie să se izoleze în următoarele cinci zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.