Comisia de disciplină a FIFA a impus vineri sancţiuni împotriva Federaţiei Uruguayene şi a patru jucători ai naţionalei celeste, printre care şi Edinson Cavani, ca urmare a incidentelor din timpul Cupei Mondiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia de Disciplină a FIFA a sancţionat vineri Federaţia Uruguayană şi patru dintre jucătorii săi pentru incidente din timpul meciului cu Ghana, scor 2-0, din faza grupelor de la Cupa Mondială. Victoria sud-americanilor nu a fost suficientă pentru a depăşi Coreea de Sud, locul 2 în Grupa H, iar Uruguay a plecat acasă.

Considerată „responsabilă pentru comportamentul discriminatoriu al suporterilor săi”, precum şi pentru comportamentul jucătorilor săi în timpul meciului cu Ghana, Federaţia Uruguayană va trebui să joace cu stadionul închis parţial următorul meci al selecţionatei celeste disputat pe teren propriu, sub egida FIFA,  şi să plătească o amendă de 50.000 de franci elveţieni (50.000 de euro).

Pe de altă parte, jucătorii José Maria Giménez, Edinson Cavani, Fernando Muslera şi Diego Godin au fost vizaţi pentru „abatere”, „comportament ofensiv şi încălcarea principiilor fair-play-ului” pentru că au fost deosebit de virulenţi faţă de arbitru după fluierul final.

Giménez şi Muslera au primit fiecare o suspendare de patru meciuri, o amendă de 20.000 de franci elveţieni şi trebuie să presteze „servicii comunitare în slujba comunităţii fotbalului”, în timp ce Cavani şi Godin au primit suspendări de un meci, o amendă de 15.000 de franci elveţieni şi muncă în folosul comunităţii fotbalului.

Unul dintre motivele furiei uruguayenilor a fost decizia arbitrului german Daniel Siebert, care a consultat VAR în minutul 57 pentru un potenţial fault asupra lui Darwin Nunez, dar nu a acordat penalti. Jucătorii l-au înconjurat şi insultat pe arbitru după finalul meciului cu Ghana, iar Cavani chiar a lovit ecranul VAR de la marginea terenului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.