Naţionala de handbal masculin a României este încurajată la meciurile din grupa 3 preliminară a CM2019, la Bolzano, de o galerie formată din peste 250 de români stabiliţi în Italia, aceştia fiind mobilizaţi de preotul greco-catolic Marius Vişovan, de la parohia din oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tricolorii au obţinut o victorie entuziasmantă, joi seară, chiar cu Italia, scor 34-24, fiind aplaudaţi la scenă deschisă de peste 250 de compatrioţi stabiliţi în această ţară. Ei s-au organizat într-o galerie ad-hoc, fiind mobilizaţi de preotul Marius Vişovan, de la Parohia greco-catolică din Bolzano.

Acesta a trimis mesaje românilor cu câteva zile înaintea debutului turneului.

”Până în prezent, mulţumim lui Marinel Ciocan de la Verona, pentru cele 30 de steaguri. Comunitatea română Bolzano, Via Resia, pune la dispoziţie tobă, steaguri, cântece, pancarte cu România şi tot ce este nevoie, când este unitate. Vă aşteptăm! Cei care vor să facă parte din galeria românească să-l contacteze pe preotul Marius Vişovan”, a scris acesta în mesajele adresate românilor, oferindu-şi datele de contact pentru organizare.

Românii au oferit spectacol în tribune la partida cu Italia, iar la final s-au bucurat şi de mulţumirile naţionalei tricolore.

”Mulţumesc celor care au contribuit la această galerie, în primul rând românilor care au demonstrat peste hotare că nu au uitat de naţiunea lor. A fost o surpriză şi pentru mine personal. Mulţumesc şi altor comunităţi din Bolzano pentru respectul reciproc, toţi suntem români, în primul rând. Ne vedem sâmbătă la meciul dintre România şi Ucraina”, a scris preotul Vişovan într-un mesaj, după victoria cu Italia.

România mai joacă, vineri, partida cu echipa Insulelor Feroe, considerată cea mai slabă în grupa 3.

Sâmbătă se vor juca meciurile din ultima etapă, între România – Ucraina (ora 19.15) şi Italia – Insulele Feroe (21.45).

Primul tur al preliminariilor CM2019 se desfăşoară sub formă de turnee, la care participă echipe împărţite în şase grupe. Doar prima clasată în fiecare grupă se va califica în faza play-off a competiţiei, cu meciuri eliminatorii programate în 8-10 iunie, respectiv 12-14 iunie.

Campionatul Mondial din 2019 va avea loc între 10-27 ianuarie în Germania şi Danemarca. Europa va fi reprezentată de 13 echipe.

În prezent, Franţa, în calitate de campioană mondială en-titre, alături de Germania şi Danemarca, gazdele turneului final, sunt calificate direct.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.