Federaţia Germană de Fotbal a decis să îndepărteze supranumele ”die Mannschaft” din denumirea oficială a echipei naţionale de fotbal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Federaţia Germană (DFB) a anunţat decizia joi, prin vocea preşedintelui său, Bernd Neuendorf.

Supranumele ”die Mannschaft” este utilizat mai des de către străini, însă germanii găsesc că acesta este foarte arogant şi că transmite adversarilor sentimentul că nu sunt respectaţi, opinie cu care s-a declarat de acord, pentru Reuters, şi preşedintele Borussiei Dortmund, Hans-Joachim Watzke.

Apelativul ”die Mannschaft” a fost introdus în 2015 de către DFB, înlocuind vechea poreclă a echipei naţionale a Germaniei, ”Nationalelf”.

Această decizie a fost bine primită în epocă, managerul de atunci al naţionalei germane, Oliver Bierhoff, declarând că ”acest nume ne reprezintă cel mai bine. El inspiră creativitate, forţă, respect, fair-play, unitate şi solidaritate”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.