Handbalistele din naţionala României s-au relaxat, sâmbătă seară, la karting, înaintea plecării la Jocurile Olimpice de la Rio, unde vor debuta în 6 august, cu Angola.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Efectul a fost cel scontat, Neagu&Co distrându-se de minune. O fire foarte competitivă, cea mai bună handbalista din lume a câştigat şi duelul pe pistă cu colegele. Duelul roată la roată dintre ea şi Melinda Geiger a făcut deliciul grupului”, se arată într-un comunicat, de duminică, al FR Handbal.

Potrivit documentului citat, antrenorul Tomas Ryde ”a pregătit deja minuţios” fiecare detaliu al prezenţei în Brazilia, iar soţia sa, Marie, le va ţine companie celor două rezerve din lot - Denisa Dedu şi Mădălina Zamfirescu, care nu vor locui în satul olimpic.

Echipa României va pleca luni spre Rio.

Tricolorele se vor duela în grupa A de la Jocurile Olimpice cu Norvegia, Spania, Brazilia, Angola şi Muntenegru, în timp ce în grupa B au fost repartizate Coreea de Sud, Argentina, Suedia, Rusia, Olanda şi Franţa, meciurile urmând să înceapă în 6 august.

În prima partidă, România va întâlni Angola.

După jucarea partidelor din cele două grupe, primele patru clasate se vor califica în sferturile de finală, unde se va juca încrucişat şi eliminatoriu pentru semifinale.

Echipa de handbal feminin a României a participat doar de trei ori la Jocurile Olimpice: prima dată la ediţia din 1976, când a obţinut şi cea mai bună clasare – locul 4, iar apoi la ediţiile din 2000 şi 2008, când a încheiat pe aceeaşi poziţie, 7.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.