Tenismenul spaniol Rafael Nadal, locul 5 ATP, a declarat că meciul cu sârbul Novak Djokovici, locul I ATP, din sferturile de finală ale French Open, ar putea fi ultimul din cariera lui la Roland Garros, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este poate ultimul meu meci la Roland Garros. Mi-ar plăcea să o joc în timpul zilei", a declarat Rafael Nadal, duminică seară.

"Prefer să joc în timpul zilei, cunosc French Open în timpul zilei şi este adevărat că sunt conştient că nu ştiu ce se poate întâmpla anul viitor. De fiecare dată când joc aici, sunt conştient că ar putea fi ultimul meu meci la acest turneu. Într-un an se întâmplă multe, iar în această etapă a vieţii şi a carierei mele, cu tot ce am, orice se poate întâmpla", a adăugat spaniolul, care împlineşte, vineri, 36 de ani.

Nadal se confruntă de mult timp cu o accidentare cronică la picior care îi alimentează constant gândurile de retragere.

"Sper să nu se întâmple, sper să pot continua să vin mulţi ani, dar sunt de asemenea foarte conştient că există posibilitatea, dacă lucrurile nu merg aşa cum vreau eu, ca acesta să fie ultimul meu meci aici, la Roland Garros. De aceea, aş vrea să joc în timpul zilei", a continuat tenismenul care a câştigat de 13 ori pe zgura pariziană, un record greu de egalat.

"Sunt în sferturile de finală la Roland Garros. În urmă cu două săptămâni şi jumătate, deşi aveam mari speranţe, nici măcar nu ştiam dacă voi putea fi aici. Aşa că mă bucur să mai joc încă o ediţie. Şi, sincer, la fiecare meci pe care îl joc aici, nu ştiu dacă nu cumva este ultimul meu meci la Roland Garros", a mai spus el.

"Am trecut din nou printr-o perioadă dificilă cu piciorul meu, aşa că nu ştiu ce se va întâmpla în viitorul apropiat cu cariera mea. De aceea, încerc să mă bucur cât mai mult posibil şi să lupt cât mai mult pentru a-mi trăi visul", a conchis Nadal.

Cel mai de succes tenismen din istorie, cu 21 de grand slam-uri câştigate, suferă de sindromul Mueller-Weiss, o boală degenerativă la osul navicular de la piciorul său stâng, o afecţiune dureroasă care îl chinuie din 2005 pe jucătorul spaniol.

Duminică, Nadal a avut nevoie de cinci seturi pentru a-l învinge, în opimi, pe canadianul Felix Auger-Aliassime, locul 9 ATP, scor 3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 6-3, după un meci de patru ore şi 21 de minute.

Clasicul Djokovici-Nadal îşi va desfăşura, marţi, ediţia cu numărul 59, scorul întâlnirilor lor directe fiind de 30-28 în favoarea sârbului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.