Tenismenul spaniol Rafael Nadal a declarat, după finala pierdută la Indian Wells, în faţa lui Taylor Fritz, că nu a putut să respire în timpul meciului din cauza unor dureri în zona toracică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am avut dureri, sincer. Am avut probleme cu respiraţia. Nu ştiu dacă e ceva la coastă, nu ştiu încă. Când respir, când mă mişc, este ca un ac tot timpul, aici, înăuntru. Am ameţit puţin pentru că este dureros. Este un fel de durere care mă limitează foarte mult. Nu este vorba doar de durere, ci de faptul că nu mă simt foarte bine pentru că îmi afectează respiraţia. Este mai mult decât de a fi trist pentru înfrângere, asta am acceptat-o imediat şi chiar înainte ca meciul să se încheie. Este mai mult despre faptul că sufăr puţin, sincer", a declarat Nadal, potrivit ATP.

Au existat semne de probleme pentru spaniol încă de la finalul meciului de trei seturi disputat împotriva compatriotului ău Carlos Alcaraz, în semifinale. 

"Am făcut tot posibilul. Desigur, nu a fost ziua mea. Dar asta se întâmplă. Am experienţă în toate aceste situatţi. Deci, în acest moment, desigur, este greu să joci o finală ca aceasta. Am încercat până la sfârşit. Asta este! Chiar dacă am avut şansele mele în al doilea set, nu am convertit prea multe dintre ele. Asta e! Cred că este un meci dificil de analizat din partea mea pentru că nu am fost în stare să fac multe lucruri", a precizat fostul lider ATP.

În urmă cu doi ani, în finala de la Acapulco, Nadal a pierdut doar cinci ghemuri împotriva lui Fritz. Spaniolul a fost extrem de măgulitor la adresa americanului pentru progresul pe care americanul l-a făcut.

"Victorii precum cea de astăzi ajută. A jucat bine. Cred că a trecut prin meciuri grozave în această săptămână, mai ales ieri (n.r. - cu Andrei Rublev). Mult credit pentru victoria de ieri. În opinia mea, victoria lui de ieri este mult mai mare decât victoria de azi, deoarece a avut un adversar mult mai dur ieri în faţă. A jucat deja meciuri grozave în Australia, anul acesta, împotriva lui Tsitsipas dacă nu greşesc. Este evident că jocul lui se îmbunătăţeşte. Cu această victorie, este un început de sezon minunat pentru el. Va avea şansa să fie foarte aproape, dacă nu în Top 10 foarte curând", a spus Nadal.

Americanul Taylor Fritz, locul 20 ATP, a câştigat, duminică, turneul de Masters 1.000 de la Indian Wells, după ce l-a învins, în finală, cu scorul de 6-3, 7-6 (5), pe spaniolul Rafael Nadal, locul 4 ATP.

Fritz, 24 de ani, s-a impus după două ore şi şapte minute de joc şi a devenit primul american care se impune la competiţia din deşertul californian după Andre Agassi, în 2001, şi cel mai tânăr după Novak Djokovici, din 2011.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.