Rafael Nadal a explicat, după ce a revenit de la 2-5 în decisivul meciului cu Sebastian Korda de la Indian Wells, care este secretul din spatele puterii sale de a întoarce soarta unui joc ce pare pierdut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am crezut că o să pierd astăzi... Şi în Australia, am avut acelaşi sentiment în finală. Dar asta nu înseamnă că nu continui să lupt (...) Chiar dacă eu cred că o să pierd, ceea ce îmi spun la 2-5 este: <OK, joc rău, dar chiar dacă o să pierd, o să încerc să termin meciul simţindu-mă mai bine>. Aşa că trebuie să lupt. Apoi am jucat puţin mai bine şi el a făcut câteva greşeli. Apoi la 5-3, 5-4... nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla (...) Dacă oamenii cred că am încredere absolută în capacitatea mea de a reveni pe tabela de marcaj, nu este cazul. Dar în mintea mea, chiar dacă mă confrunt cu imposibilul, nu vreau să renunţ. O să tot încerc să-mi împiedic adversarul să câştige, să-i îngreunez puţin lucrurile (...) În acest gen de meci, în acest tip de situaţie, se pierde de nouă ori din zece. Dar dacă renunţăm, se pierde de zece ori. Dar dacă ne agăţăm, putem câştiga o dată (...) Motivul pentru care m-am luptat toată cariera pe terenul de tenis şi am păstrat atitudinea potrivită este simplu: pentru că am fost crescut aşa. Unchiul meu, familia mea nu mi-au permis niciodată să sparg o rachetă, să înjur sau să renunţ la un joc. Bineînţeles că ei au vrut să câştig, dar asta nu a fost cel mai important lucru. Cel mai important lucru a fost educaţia şi faptul că am crescut cu valori. Aşa a trebuit să procedez şi, cu siguranţă, de aceea am această mentalitate, altfel nu aş juca tenis", a declarat Nadal, potrivit lefigaro.fr.

Spaniolul Rafael Nadal, locul 4 ATP şi cap de serie numărul 4, s-a calificat în turul al treilea al turneului Masters 1.000 de la Indian Wells.

Nadal l-a învins, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 1-6, 7-6 (3), pe americanul Sebastian Korda, locul 38 ATP, după ce a revenit de la 2-5 cu două break-uri, în decisiv, şi după un meci care a durat două ore şi jumătate.

Spaniolul a ajuns în acest sezon la 16 jocuri consecutive fără înfrângere. El va evolua în turul al treilea cu britanicul Daniel Evans, locul 29 ATP şi cap de serie numărul 27.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.