Marele Premiu al Azerbaidjanului, a opta etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, a fost oprit, cu steagul roşu, duminică, în turul 22/51, din cauza numeroaselor resturi de monopost de pe pista stradală de la Baku.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cursa a fost marcată de mai multe accidente, fiind necesară intrarea Safety Car-ului de trei ori. Resturi de monopost sunt împrăştiate pe suprafeţe mari ale pistei de peste şase kilometri lungime.

Piloţii au mers la boxe şi au coborât din maşini. Azerbaidjan Grand Prix va fi reluat după ce se vor îndepărta resturile.

Lider este Lewis Hamilton de la Mercedes, urmat de Sebastian Vettel de la Ferrari şi de Felipe Massa de la Williams.

Piloţii Kimi Raikkonen de la Ferrari, Sergio Perez de la Force India, Max Verstappen de la Red Bull, Danil Kviat de la Toro Rosso şi Jolyon Palmer de la Renault au abandonat. Un contact a existat şi între monoposturile primilor doi clasaţi, Hamilton şi Vettel, dar ei au putut continua cursa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.