Marele Premiu al Thailandei, a doua etapă a Campionatului Mondial de MotoGP, programată la 22 martie, la Buriram, va fi amânat din cauza epidemiei de infecţii cu Covid-19, a anunţat vicepremierul statului asiatic, Anutin Charnvirakul, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Trebuie să ne concentrăm mai întâi pe pandemie. Trebuie să amânăm azi cursa până la noi ordine", a declarat el.

Aceste anunţ, neconfirmat de instituţiile care guvernează MotoGP, vine la scurt timp după anularea Marelui Premiu al Qtaraului, prima etapă a sezonului, din 8 martie.

Duminică, într-un comunicat comun, MotoGP, Federaţia Internaţionaă de Motociclism (FIM) şi asociaţia echipelor, IRTA, au precizat că toţi pasagerii care ajung la Doha cu zboruri directe din Italia sau care au fost în Italia în ultimele două săptămâni trebuie să efectueze minimum 14 zile de carantină.

"În mod clar, Italia joacă un rol important în campionat şi în clasa MotoGP, atât pe pistă, cât şi în afara ei, şi din acest motiv a fost luată decizia de a anula clasa regină a competiţiei", se arată în comunicat.

Acest lucru înseamnă că Moto2 şi Moto3, clasele "anticameră", vor avea loc.

Ducati şi Aprilia sunt echipele cu sediul în Italia, iar pe grila MotoGP se află şase piloţi italieni, între care Valentino Rossi, de şapte ori campion mondial, acum la Yamaha, precum şi numeroşi ingineri şi mecanici în cadrul formaţiilor.

Italia este ţara europeană afectată cel mai mult de coronavirus, înregistrându-se aproximativ 1.700 de cazuri de îmbolnăvire şi 34 de decese.

În Qatar au fost înregistrate trei cazuri de infectare cu Covid-19.

Sezonul de MotoGP se reduce astfel la 18 curse. Prima etapă ar urma să fie în această situaţie Marele Premiu al Americilor, la 5 aprilie, la Austin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.