Administraţia de licenţiere a FRF vine în sprijinul activităţii cluburilor din Liga 1, a celor din Liga 2 solicitante de licenţă UEFA sau pentru Liga 1, printr-o serie de modificări ale Regulamentului Naţional de Licenţiere a Cluburilor şi de Fair Play Financiar, informează frf.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Modificările sunt în concordanţă cu circulara UEFA nr. 07/2021 din 15 februarie 2021 – ”Licenţierea cluburilor pentru participarea în sezonul competiţional 2021/2022 – măsuri adiţionale” şi se aplică doar pentru sezonul în curs, în urma deciziei Comitetului Executiv din 25 februarie 2021.

“Prin decizia Comitetului Executiv de astăzi, la propunerea administraţiei de licenţiere, ne dorim să venim în sprijinul cluburilor de Liga 1 şi de Liga a II-a care îşi doresc licenţă UEFA, licenţă de Liga 1 şi certificare de Liga a II-a. Am modificat regulamentul de licenţiere creând şi dând mai multe posibilităţi cluburilor, cluburile să aibă astfel mai mult timp la dispoziţie pentru plata integrală a datoriilor aferente anului trecut. În cazul cluburilor care în ultimul an, cel de pandemie, 2020, au înregistrat venituri mai mici cu cel puţin 15 la sută decât anul precedent, 2019, atunci un procent care nu poate depăşi 15 la sută din aceste datorii vor putea să fie plătite până la data de 30 iunie 2021 în comparaţie cu finalul lunii aprilie, cât era până acum pe sistemul de licenţiere. Este o măsură pe care o vom aplica doar pentru acest sezon. Aceste datorii pot fi doar către angajaţi, asigurări sociale şi autorităţi fiscale. O altă modificare pe certificare la Liga a III-a, s-au suspendat sancţiunile pentru cluburile de Liga a III-a care nu îndeplinesc condiţiile de certificare”, a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Pentru următoarea şedinţă a Comitetului Executiv, Administraţia de licenţiere va propune aceleaşi facilităţi şi în cuprinsul Regulamentului privind condiţiile de participare în Liga 2.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.