Selecţionerul Mirel Rădoi a vorbit mai mult de echipa Austriei decât de cea a României, înaintea partidei din etapa a doua a Ligii Naţiunilor. Despre jucătorii săi, Rădoi a afirmat că speră să nu fie timoraţi şi să încerce să controleze jocul de luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Jucătorii au resimţit că a fost o nedreptate, sper că au tras o lecţie după meciul cu Irlanda de Nord şi sper ca mâine seară să recuperăm punctele aici. Vreau să felicit echipa Austriei, nu doar pentru ultima partidă, pentru rezultat, ci pentru intensitatea cu care a putut să ţină în şah Norvegia 82 de minute. În minutul 82, Norvegia a avut o fază fixă în care putea să egaleze. Am văzut foarte multe partide zilele acestea şi vă spun sincer că nicio echipă nu a putut să ţină ritmul pe care l-a ţinut Austria contra Norvegiei. Şi aici mă refer la Suedia - Franţa, Germania - Spania, Bulgaria - Irlanda, Turcia - Ungaria. Sunt toate partide pe care le-am văzut şi niciuna dintre aceste echipe nu a putut să ţină ritmul Austriei. Din punctul acesta de vedere vom întâmpina dificultăţi mâine seară dacă nu ştim la ce să ne aşteptăm. Vom avea câteva schimbări, pentru a evita această problemă, să nu putem să rezistăm, mai ales pe început de joc. La fel cu bine ştiam că Irlanda de Nord în ultimele 15 minute marchează foarte multe goluri, la fel Austria pe începuturile de repriză, în special, şi chiar spre finalul jocurilor marchează goluri şi atunci putem să fim în dificultate dacă nu aducem jucători cu prospeţime. Dacă facem o comparaţie între cele două echipe (n.r. - Austria şi Irlanda de Nord), sunt jucători diferiţi, la partida cu Norvegia, în primul 11 al naţionalei Austriei au fost nouă jucătri care joacă în Germania şi doi în Austria. Ca nivel al intensităţii putem avea o problemă, sunt jucători cu mult mai mare persoanlitate şi din campionate unde joacă cu intensitate şi cu mingea la nivelul gazonului şi eu cred că din punctul ăsta de vedere trebuie să fim mult mai agresivi şi să avem reacţie imediat după pierderea balonului. Mi-e greu să cred că mâine seară vom întâlni o echipă a Austriei care va refuza jocul. Sper ca şi noi să răspundem la fel, să nu fim timoraţi, să încercăm să controlăm jocul atât cât putem şi cât ne va lăsa şi adversarul. Austria e cea mai bună echipă şi e favorita grupei, au antrenor foarte experimentat, are aproape 600 de meciuri ca tehnician, are o rată de succes, de meciuri câştigate de aproape 46 la sută, un antrenor cu personalitate, care are la baza succesului entuziasmul. Asta încercăm să le transmitem şi noi jucătorilor. (n.r. - atuurile Austrie) Calitatea individuală a jucătorilor, campionatele de unde provin şi am rămas impresionat de faptul că, având foarte mare calitate individuală, au reuşit să şi-o exprime la nivel de echipă, colectiv şi asta o face să fie o echipă naţională foarte puternică", a declarat Rădoi, într-o conferinţă de presă.

El nu consideră meciul cu Austria ca o repetiţie pentru cel cu Islanda, din barajul de calificare la turneul final al Campionatului European: "În momentul de faţă ne gândim să acumulăm cât mai multe puncte în această competiţie, nu înseamnă neapărat că ceea ce vom găsi mâine seară în primul 11 va fi echipa care va juca cu Islanda. Sunt foarte importante punctele în această competiţie, mai departe trebuie să avem o evaluare completă a jucătorilor pentru ceea ce înseamnă barajul cu Islanda şi următoarele două partide din Liga Naţiunilor. Trebuie să fim total concentraţi la partida de mâine seară cu Austria, tocmai pentru a putea să analizăm foarte corect faţă de jucători perioada următoare."

Slecţionerul i-a luat apărarea lui Ianis Hagi, după evoluţia slabă a mijlocaşului echipei Glasgow Rangers cu Irlanda de Nord.

"Dacă ne uităm pe cifre, probabil cea mai mare problemă este la nivel de dueluri, unde niciodată nu a excelat. El are alte calităţi, dezechilibrează apărarea adversă, are ambele picioare cu care poate finaliza, are pasul filtrant. Într-adevăr, nu a fost cea mai fericită seară pentru el, dar nu putem acum să încecăm să găsim (n.r. - vinovaţi) doar anumiţi jucători. Cred că primii vinovaţi îi aveţi în faţa dumneavoastră şi noi trebuie să fim cei judecaţi pentru rezultat. E conştient că nu a făcut o partidă reuşită, dar sunt sigur că vor veni momente când echipa naţionala va câştiga puncte şi prin prisma evoluţiei lui", a afirmat selecţionerul. 

România va întâlni, luni, la Klagenfurt, de la ora 21.45, echipa Austriei, în etapa a doua a Grupei I a Diviziei B a Ligii Naţiunilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.