Directorul sportiv al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că motivul pentru care a lipsit de la meciul de la Zurich din Liga Europa a fost o indigestie cauzată de brânza fondue, un produs tradiţional elveţian, şi nu pentru că ar fi consumat alcool.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“S-a discutat despre un episod care a căpătat nişte dimensiuni... Nu credeam că un episod care practic nu a existat poate fi tratat aşa. M-am simţit rău şi nu am fost la un meci, este foarte adevărat. Şi se scrie cu totul altceva, nişte minciuni înfiorătoare. Suntem prezentaţi ca şi cum ar trebui să ne trecem în cărţile de identitate numele Bachus. Ne ştiţi foarte bine, cum poţi să susţii ce spune Piţurcă de vreme ce mergem la meciuri, stăm pe banca de rezerve. Este o mare prostie. Sunt nişte calomnii. Probabil că cei care au ales calea asta vor răspunde. La prânzul oficial, în ziua meciului, am fost cu domnul Păunescu şi Vali Argăseală la invitaţia clubului organizator. Am fost trataţi cum nu am fost niciodată. Când am ajuns la stadion, ni s-a explicat că avem ocazia să gustăm din tradiţionalele sortimente de brânză, caşcaval elveţian. Erau nişte izvoare de brânză topită, foarte interesant. Ne-au întrebat dacă vrem să se repete operaţiunea, să se umple farfuriile cu brânză topită. Nu prea avem chef de a doua tranşă de brânză topită, dar văzând gazdele am mai luat şi noi. După care ni s-au luat tacâmurile şi am crezut că urmează un alt fel. Nu a urmat. A urmat o prăjitură, care nu era cu brânză topită. Am venit foarte supăraţi şi într-adevăr eu am suferit o indigestie şi nu am mers la meci. Eu chiar nu beau. Se pot spune multe despre mine. Asta a fost să fie. Mai departe cu sticle de vodcă? Am înnebunit cu toţii? Poate în miniatură, din alea din bar. Nu suntem noi, noi suntem cu altele, cu fotbalul”, a povestit Mihai Stoica episodul din Elveţia.

Oficialul stelist recunoscuse luni, pe Facebook, că  “s-a intersectat” cu alcoolul la Zurich, precizând însă că “la locul faptei” nu a fost şi antrenorul Laurenţiu Reghecampf.

"Poate că am defecte, probabil şi ceva calităţi, însă în niciun caz n-am o relaţie cu alcoolul. Ne întâlnim foarte rar spre deloc. La Zurich nu neg că ne-am intersectat, doar că ceea ce susţin unii sunt exagerări, iar plasarea lui Reghecampf Laurenţiu la <locul faptei> este o minciună. Dacă toţi bărbaţii ar bea cât beau eu, producătorii de băuturi alcoolice ar fi în insolvenţă. Eu sunt cu gym-ul, cu meciurile, cu serialele", a afirmat Stoica, într-o postare pe contul lui de Facebook.

Fostul selecţioner Victor Piţurcă declarase joi seara că, înaintea meciului FC Zurich - Steaua, antrenorul Laurenţiu Reghecampf şi managerul Mihai Stoica au consumat alcool, apoi tehnicianul a ajuns cu greu la stadion.

"Văd că au ieşit la iveală episoade, precum cel de la Zurich. Dacă era vorba de răzbunare, vorbeam de atunci, pentru că am ştiut ce s-a întâmplat. Toţi au consumat băuturi alcoolice după ce au mâncat cu echipa, unul n-a putut fi trezit deloc pentru meci, iar antrenorul abia a fost trezit pentru a merge la meci. Mie mi-au confirmat trei jucători că înainte de meci, după masă, antrenorul şi managerul sau ce e el acolo au băut o sticlă de vodcă. Gigi ştie foarte bine, dar e problemă cu acea clauză de reziliere de 1 milion şi l-a acoperit", a spus Piţurcă.

Incidentul de la Zurich a avut loc în hotelul în care era cazată delegaţia Stelei, în timpul zilei de 3 noiembrie 2016, în care a avut loc meciul cu formaţia elveţiană. Luni, Becali a spus că ştie despre incidentul de la Zurich şi că Stoica s-a îmbătat, dar a negat că a participat şi Reghecampf. 

"Ştiu ce s-a întâmplat acolo, am ştiut de a doua zi. Nu a fost implicat Reghecampf în episodul ăla. A fost implicat MM. Laurenţiu a stat până pe la ora unu, două, apoi au plecat. După care am înţeles că MM ar fi băut în cameră şi nu a mai venit nici la meci. Nu Reghe a fost implicat şi nu are nicio legătură cu jucătorii. Jucătorii nici nu erau la masă, erau în cameră şi dormeau când s-a întâmplat. Dacă era şi Reghe implicat era grav", a declarat Becali. 

Steaua a remizat, scor 0-0, la 3 noiembrie 2016, cu FC Zurich, în etapa a patra a Grupei L a Ligii Europa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.