Membrii echipelor de handbal şi volei feminin aparţinând Clubului Sportiv Municipal Bucureşti şi ai echipei de spadă a României, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio, vor primi titlul de cetăţeni de onoare ai Capitalei, decizia fiind luată joi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentul votat de CGMB prevede că se conferă titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti fiecărui membru al echipelor de handbal feminin şi volei feminin aparţinând Clubului Sportiv Municipal Bucureşti şi ai echipei de spadă a României, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio.

În şedinţa CGMB au venit şi două dintre reprezentantele echipelor de handbal şi de volei, ele fiind întâmpinate cu aplauze de către consilierii generali.

"Aş vrea să vă mulţumesc pentru recunoştinţă, pentru această distincţie. Această performanţă nu a venit întâmplător. Ne dorim în continuare sprijinul dumneavoastră. Cred cu tărie că această performanţă poate fi adusă iar la Bucureşti, iar cei mici pot fi atraşi aducându-i în contact cu modelele”, a spus Cristina Vărzaru.

Cele două sportive i-au înmânat primarului general câte o minge de handbal şi volei cu semnăturile membrilor echipelor.

În expunerea de motive a proiectului se arată că această recompensă simbolică nu are implicaţii la bugetul local. În documentul menţionat se precizează că echipa de hadbal feminin a câştigat la începutul lunii mai, în urma turneului final intitulat Women’s EHF Final4 de la Budapesta, competiţia europeană intercluburi "Liga Campionilor” - prima în ordine ierarhică în ramura de sport handbal - în sezonul 2015-2016. De asemenea, echipa de volei feminin a câştigat în luna aprilie Cupa Challenge 2016 din cadrul competiţiei cu acelaşi nume organizată de Confederaţia Europeană de Volei. Echipa de spadă care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Rio este formată din Loredana Dinu, Simona Cristina Gherasim, Simona Pop, Ana Maria Forentina Popescu şi a câştigat medalia de aur.

"Concurenţii şi echipele care au făcut posibile aceste performanţe se cuvine a fi recompensaţi prin acorarea acestei distincţii în semn de apreciere”, se mai menţionează în expunerea de motive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.