Olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing) va porni de pe prima poziţie a grilei în Marele Premiu al SUA, a 17-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru Verstappen este al nouălea pole position din acest sezon.

Pe circuitul de la Austin, pe locul doi în calificări s-a clasat Lewis Hamilton (Marea Britanie, Mercedes), iar pe trei a terminat Sergio Perez (Mexic, Red Bull Racing). Top 10 este completat de Valtteri Bottas (Finlanda, Mercedes), Charles Leclerc (Monaco, Ferrari), Carlos Sainz (Spania, Ferrari), Daniel Ricciardo (Australia, McLaren), Lando Norris (Marea Britanie, McLaren), Pierre Gasly (Franţa, AlphaTauri) şi Yuki Tsunoda (Japonia, AlphaTauri).

Sebastian Vettel (Germania, Aston Martin) – locul 12, Fernando Alonso (Spania, Alpine) – locul 14 şi George Russell (Marea Britanie, Williams) vor porni în cursă de la sfârşitul grilei, ca urmare a schimbării unor componente de PU (Power Unit). De asemenea, Valtteri Bottas este penalizat cinci locuri pe grila de start, după o schimbare de motor.

Cursa este programată duminică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.