Marius Mitrache a fost singurul pilot român care s-a clasat pe podiumul celei de-a doua etape a Campionatului Naţional de Drift 2016, la care au participat peste 30 de piloţi din Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Turcia şi Polonia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Etapa a fost câştigată de ucraineanul Dmitro Iliuk, cel care are în palmares un titlu de campion al Europei de Est, în timp ce poziţia secundă a fost ocupată de bulgarul Krasimir Stefanov.

Printre românii care s-au mai clasat în Top 8 se numără Sorin Ene, Călin Ciortan, Istvan Szabo , Miklos Laszlo şi Iulian Jumuga.

În total, 59 de piloţi au luat startul a etapă, printre care şi bulgăroaica Kristalina Stefanova, care la 15 ani a reuşit să încheie pe 2 la clasa Debutanţi. 

"Au fost momente memorabile, iar spectatorii care au îndurat temperaturile caniculare în aceste două zile sunt adevăraţii eroi", a declarat Denis Manea, preşedintele Comisiei de Drift din cadrul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Evenimentul a avut loc pe cel mai rapid circuit stradal de drift din Europa, în jurul Palatului Parlamentului, acolo unde derapajele controlate s-au efectuat şi la viteze de 170 de kilometri la oră.

Următoarea etapă este programată pentru 16-17 iulie pe traseu montan la Pojorâta, Rarău, în timp ce finala sezonului va avea loc tot la Bucureşti pe 30 septembrie - 1 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.