Marius Copil a declarat, sâmbătă, după ce s-a calificat, la Sofia, în prima finală ATP din cariera sa, că a visat la acest moment din prima zi în care a început să joace tenis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mi-am propus doar să joc cât de bine pot. Am fost foarte concentrat, prezent în joc, şi asta m-a ajutat să-mi fac meciul mai uşor. Am visat la acest moment din prima zi în care am început să joc tenis. Urmărindu-i pe marii jucători în finale, împărţind acelaşi vestiar cu ei, m-a făcut şi pe mine să-mi doresc să joc într-o finală. Sper să-mi meargă bine mâine şi asta să nu fie ultima mea finală", a spus Copil, potrivit frt.ro.

Marius Copil, în vârstă de 27 de ani, locul 93 mondial, s-a calificat pentru prima dată în carieră într-o finală a unui turneu ATP, sâmbătă, la Sofia. Copil l-a învins în semifinale, cu 6-4, 6-2, pe slovacul Jozef Kovalik, locul 187 ATP, venit din calificări. În ultimul act, românul îl va întâlni pe bosniacul Mirza Basic, locul 129 mondial, venit din calificări, care a trecut de elveţianul Stan Wawrinka, favorit principal şi locul 15 ATP, scor 7-6 (6), 6-4.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Copil este primul român în ultimul act al unei competiţii profesioniste de simplu, după aproape şapte ani. La 21 mai 2011, Victor Hănescu pierdea la Nicolas Almagro (Spania), scor 7-6 (5), 3-6, 3-6, în finala de la Nisa. Dacă Marius Copil va câştiga turneul de la Sofia, România va avea primul campion al unei competiţii ATP după aproape zece ani. La 13 iulie 2008, tot Victor Hănescu îl învingea pe rusul Igor Andreev, cu scorul de 6-3, 6-4, în finala turneului de la Gstaad (Elveţia).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.