Marele Premiu al Azerbaidjanului a fost reluat după o pauză de circa 25 de minute. Cursa a fost oprită cu steagul roşu duminică, în turul 22/51, din cauza resturilor de monopost împrăştiate pe pista stradală din Baku, în urma mai multor accidente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Piloţii au repornit în cursă în turul 23, în spatele Safety Car-ului. SC-ul va rămâne pe pistă doar un tur, apoi sportivii se pot întrece.

Cursa a fost marcată de mai multe accidente, fiind necesară intrarea Safety Car-ului de trei ori. Resturi de monopost sunt împrăştiate pe suprafeţe mari ale pistei de peste şase kilometri lungime.

Lider este Lewis Hamilton de la Mercedes, urmat de Sebastian Vettel de la Ferrari şi de Felipe Massa de la Williams.

Piloţii Kimi Raikkonen de la Ferrari, Sergio Perez de la Force India, Max Verstappen de la Red Bull, Danil Kviat de la Toro Rosso şi Jolyon Palmer de la Renault au abandonat. Un contact a existat şi între monoposturile primilor doi clasaţi, Hamilton şi Vettel, dar ei au putut continua cursa.

Perez a abandonat iniţial, dar mecanicii au profitat de oprirea cursei şi i-au reparat maşina. La fel au procedat şi cei de la Ferrari cu Kimi Raikkonen. Repararea monoposturilor este permisă de regulament în situaţie de cursă oprită cu steagul roşu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.