Pilotul spaniol Marc Maquez (Honda) a câştigat, duminică, Marele Premiu al Americilor, a etapă a XV-a etapă a Campionatului Mondial de MotoGP, desfăşurată la Austin (Texas).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Plecat de pe locul al treilea al grilei de start, Marquez i-a depăşit până în primul viraj pe francezul Fabio Quartararo (Yamaha), clasat pe locul secund pe grilă, şi pe italianul Francesco Bagnaia (Ducati), care a pornit din pole position.

Quartararo a trecut linia de sosire al doilea, iar Bagnaia a fost al treilea la final.

Pentru multiplul campion mondial Marc Marquez, acesta a fost al doilea succes din 2021, după cel înregistrat la MP al Germaniai, al şaptelea la MP al Americilor şi cel cu numărul 58 din carieră.

În clasamentul general, continuă să conducă Fabio Quartararo, cu 254 de puncte. La 22 de ani, francezul se apropie de primul său titlu mondial. El are un avantaj de 52 de puncte faţă de pilotul clasat pe locul 2 în ierarhia generală, Francesco Bagnaia (202 puncte), când mai sunt de disputat doar trei etape din acest sezon. Pe locul al treilea se află spaniolul Juan Mir (Suzuki), cu 175 de puncte.

După ce în 2020 a lipsit din competiţie din cauza unei accidentări grave la mână, Marquez este doar pe locul 7 în clasamentul general, cu 117 puncte.

În clasamentul constructorilor conduce Ducati, cu 291 de puncte. Yamaha şi Suzuki sunt pe locurile 2 şi 3, cu 282 de puncte, respectiv 197 de puncte.

Următoarea etapă, Marele Premiu al Regiunii Emilia Romagna, va avea loc la 24 de octombrie, pe circuitul de la Misano (Italia).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.