Cererea legendei boxului filipinez Manny Pacquiao pentru a participa la Jocurile de la Paris din această vară (26 iulie-11 august) a fost respinsă de Comitetul Internaţional Olimpic, a anunţat, duminică, şeful comitetului de la Manila, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În toamna anului trecut, Manila a făcut o "cerere specială" către CIO pentru a-i permite lui Pacquiao (45 de ani), care a cucerit numeroase titluri mondiale la şase categorii de greutate diferite, să revină în activitate şi să participe la Jocurile Olimpice, în ciuda unei reguli care stabileşte la 40 de ani limita de vârstă pentru boxerii olimpici.

Dar duminică, preşedintele Comitetului Olimpic Filipinez, Abraham Tolentino, a declarat pentru AFP că cererea a fost respinsă, organismul de conducere al Jocurilor preferând să se ţină de "regulile" sale.

Comitetul filipinez spera să îi permită lui Pacquiao accesul la un "loc de universalitate". Acestea sunt acordate sportivilor din ţările care au dificultăţi în a obţine locuri la Jocurile Olimpice prin canalele normale de calificare.

CIO a declarat că există nouă locuri de universalitate pentru box la Paris, cinci pentru femei şi patru pentru bărbaţi.

"Ar fi putut asigura un podium sau ar fi putut fi prima medalie de aur a ţării" la boxul olimpic, a spus Tolentino, dar a adăugat că a trebuit "să respecte regulile stabilite de CIO".

Pacquiao s-a retras din boxul profesionist în 2021, într-o încercare nereuşită de a deveni preşedinte al Filipinelor. În octombrie anul trecut, campionul, care nu a participat niciodată la Jocurile Olimpice, a declarat pentru AFP că nu este "prea bătrân" pentru a se confrunta cu pugilişti mai tineri, spunând că se simte ca şi cum ar avea "30 sau 28 de ani".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.