Jucătorul francez Mamadou Sakho, suspendat în 2016 de Liverpool şi de UEFA pentru un control antidoping pozitiv iar apoi exonerat, solicită Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) despăgubiri de 14,5 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit The Guardian, jucătorul de 29 de ani, care evoluează în prezent la Crystal Palace, a lansat proceduri contra WADA, apreciind că eroarea privind controlul său antidoping a grăbit  plecarea lui de la Liverpool.

El apreciază că 14, 5 milioane de euro reprezintă suma pe care ar fi câştigat-o dacă rămânea la Liverpool.

În 28 aprilie 2016, UEFA anunţase că internaţionalul francez al echipei Liverpool, Mamadou Sakho, a fost depistat pozitiv la meciul din data de 17 martie cu Manchester United, din Liga Europa, şi a fost suspendat provizoriu pentru 30 de zile, în aşteptarea unei decizii a Corpului de Control, Etică şi Disciplină al forului continental. În eşantioanele prelevate de la Sakho s-au descoperit urme ale unei substanţe care arde grăsimile.

În 2011, colegul lui Sakho la Liverpool, Kolo Toure, care juca atunci la Manchester City, a fost suspendat şase luni pentru dopaj, după ce a folosit pastilele de slăbit ale soţiei sale.

FC Liverpool informase că Mamadou Sakho face obiectul unei investigaţii a UEFA pentru o posibilă încălcare a regulamentului antidoping. Liverpool a menţionat atunci că Sakho nu a fost suspendat, dar clubul şi fotbalistul s-au înţeles ca acesta din urmă să nu joace pe perioada investigaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.