Ministerul Afacerilor Interne (MAI) consideră că propunerea ACS FC Dinamo Bucureşti nu poate fi acceptată deoarece prin aceasta "se urmăreşte doar retragerea bunurilor şi suspendarea utilizării stadionului Dinamo şi nu cedarea acestor sarcini".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În continuarea demersurilor pentru predarea documentaţiei către Compania Naţională de Investiţii în vederea realizării noului stadion Dinamo, Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti al MAI a primit la, sfârşitul săptămânii trecute, un răspuns la propunerea de act adiţional transmisă la data de 25 aprilie 2017 către ACS FC Dinamo Bucureşti. Propunerea ACS FC Dinamo Bucureşti nu poate fi acceptată deoarece prin aceasta se urmăreşte doar retragerea bunurilor şi suspendarea utilizării stadionului Dinamo şi nu cedarea acestor sarcini, ceea ce înseamnă că statul ar trebui să investească pentru un interes privat. Totodată, ACS FC Dinamo Bucureşti impune inclusiv un termen de 15 zile ca după realizarea noului stadion de către stat, societatea privată să-şi reia dreptul de utilizare pe acesta şi tot pe o durată nedeterminată. Această soluţie propusă de ACS FC Dinamo Bucureşti presupune o grevare viitoare de sarcini asupra imobilului, ceea ce contravine legii (Anexa 3 a Ordonanţei 25/2001)", anunţă MAI.

Ministerul consideră că  ACS FC Dinamo Bucureşti nu acceptă să excludă din obiectul asocierii bunurile imobile ce vor face obiectul investiţiei Companiei Naţionale de Investiţii, cunoscând că statul nu va putea investi în bunuri care nu-i aparţin în integralitate şi acceptând astfel nerealizarea investiţiei pentru noul stadion.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

"Aşa cum s-a precizat în mod expres în conferinţa de presă susţinută de ministrul afacerilor interne la data de 10 mai 2017, singura soluţie pentru realizarea investiţiei o reprezintă cedarea de către ACS FC Dinamo Bucureşti a tuturor sarcinilor care grevează stadionul Dinamo, atât în prezent, cât şi în viitor, aceasta fiind propusă de actul adiţional pe care CS Dinamo Bucureşti l-a înaintat, la data de 25 aprilie 2017, către ACS FC Dinamo Bucureşti. Ca urmare a acestei situaţii de tergiversare din partea ACS FC Dinamo Bucureşti, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, invită public reprezentanţii legali ai ACS FC Dinamo Bucureşti să-şi reconsidere punctul de vedere, să reanalizeze propunerea înaintată şi să accepte excluderea din asociere a bunurilor care ar urma să facă obiectul investiţiilor, aşa cum au fost ele menţionate în propunerea de act adiţional înaintată la data de 25 aprilie 2017. MAI aşteaptă un răspuns din partea reprezentanţilor ACS FC Dinamo Bucureşti până vineri, 26 mai 2017, apreciind acest termen ca fiind suficient pentru clarificarea şi deblocarea acestei situaţii. Precizăm că ACS FC Dinamo Bucureşti este o entitate distinctă de societatea care deţine echipa de fotbal Dinamo Bucureşti, respectiv FC Dinamo 1948 SA", scrie sursa citată.

La 10 mai, Nicolae Badea declarase, pentru News.ro, că Asociaţia Club Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti, pe care o conduce, a convenit cu CS Dinamo ca din contractul de asociere să fie scos Stadionul Dinamo, fiind o chestiune de zile până când acest act va fi semnat.

Anterior, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, afirmase că singura soluţie pentru realizarea investiţiilor în vederea modernizării stadionului Dinamo este ca Asociaţia Club Sportiv FC Dinamo să semneze un act adiţional prin care să renunţe la dreptul de folosinţă asupra stadionului. Întrucât Asociaţia este în insolvenţă, desfacerea contractului de asociere nu se poate face prin acordul scris al ambelor părţi.

Stadionul Dinamo este unul dintre cele patru stadioane aflate în programul de modernizare în vederea organizării Campionatului European de Fotbal din 2020, alături de Arcul de Triumf, Steaua şi Rapid. Însă pentru reconstrucţia arenei din Şoseaua Ştefan cel Mare este necesară eliberarea de sarcini a terenului pe care se află stadionul.

În baza unui contract de asociere cu clubul sportiv, ACS FC Dinamo Bucureşti, asociaţie în insolvenţă, care nu mai are echipă de fotbal, fiind doar acţionar minoritar la FC Dinamo 1948 SA, actualul administrator al grupării din Liga I, are dreptul să folosească aproximativ 74.000 de metri pătraţi din Parcul Sportiv Dinamo, printre care stadionul central, centrul de fotbal pentru tineret, Stadionul Florea Dumitrache şi terenurile de antrenament pe zgură şi gazon.

Reprezentanţii Clubului Sportiv Dinamo şi cei ai Asociaţiei Club Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti, condusă de Nicolae Badea, au convenit în ceea ce priveşte eliberarea de sarcini şi transmiterea către Compania Naţională de Investiţii a suprafeţelor pe care urmează să se reconstruiască Stadionul Dinamo

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.