Şeful Comisiei Tehnice a UEFA, Ionuţ Lupescu, a negat faptul că ar fi avut o discuţie, la Cardiff, la finala Ligii Campionilor, cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, în care i-ar fi transmis că nu este interesat să candideze la şefia forului de la Casa Fotbalului. El l-a făcut mincinos pe Burleanu, care a susţinut acest lucru şi a adăugat că se delimitează de actuala conducere a FRF, care a minţit şi în alte ocazii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu-mi aduc aminte de acest lucru. Singura întâlnire pe care am avut-o cu el a fost în lift, când eram cu Ferguson (n.r. - Alex Ferguson), mergeam spre etaj, spre cameră, şi a intrat şi el şi ne-am salutat din complezenţă, salut şi atâta tot. Dacă asta a fost discuţie... Eu cred că o discuţie înseamnă mult mai mult decât un salut. Încă o dată se face dovadă că se minte foarte mult şi, repet, nu am avut nicio discuţie în acest sens cu domnul Burleanu. I-a spus în aprilie, la Congresul (n.r. - UEFA) de la Helsinki şi lui şi celor doi secretari generali, că eu susţin pe absolut toată lumea şi pe cei din federaţie şi îi respect, fac programe cu toţi, dar nu pot să stau de vorbă cu mincinoşi. Şi le-am spus în faţă acest lucru. E încă o dovadă că foloseşte anumite ocazii să arunce în presă lucruri care nu sunt adevărate. Am crezut că sunt băieţi tineri, care doresc să muncească, dar cu minciuni nu poţi să faci treabă. Şi eu mă delimitez de oamenii aceştia, în care nu poţi avea încredere. Dacă un simplu salut înseamă o discuţie, asta e tot. Eu salut pe oricine când mă urc într-un lift, că aşa e civilizat. Asta şi nimic mai mult. Am văzut din păcate foarte multe minciuni pe care le-au spus, m-am detaşat de ele, de conducerea FRF, le-am spus-o o dată şi în faţă, în privat, la congres şi cu asta, basta. Să vii cu minciuni, nu cred că face nimic corect", a spus Lupescu, la Digi Sport.

El s-a declarat deranjat de cum sunt trataţi foştii lui coechipieri de actuala conducere a FRF.

"Când au declarat că eu sunt în partea sectorului tehnic, e adevărat, dar să nu uite că am fost totuşi şapte ani în FRF şi cunosc foarte bine managementul unei federaţii, poate mai bine decât cei de acolo. De zece ani se vehiculează numele meu când sunt alegeri la FRF. Deocamdată am plecat pe drumul meu, mă simt foarte bine şi îmi place ceea ce fac. Nu ştiu ce se va întâmpla în viitor, peste un an, nu ştiu peste şase luni. Mă deranjează această lipsă de respect faţă de foştii mei colegi, de oamenii care au scris istoria fotbalului românesc. Dacă nu ştii să respecţi trecutul, nu ai cum să ai viitor. E păcat acest lucru şi sper ca într-o bună zi oamenii din FRF să termine, să unească şi nu să dezbine. Îţi place, nu îţi place, o persoane care a jucat fotbal şi a scris istorie trebuie respectată", a afirmat fostul internaţional.

În cazul în care va dori să candideze anul viitor la alegerile pentru preşedinţia FRF, Ionuţ Lupescu nu va putea face acest lucru după ce Adunarea Generală a FRF a aprobat de curând completarea articolului 50 din Statutul FRF prin introducerea literei h, care se referă la o condiţie pentru alegerea preşedintelui: "a îndeplinit un rol activ în cadrul fotbalului asociaţie (ca jucător sau ca oficial în cadrul FRF/LPF/AJF/AMFB sau structuri sportive) pentru cel puţin 2 ani în ultimii 5 ani anteriori datei la care este propus ca şi candidat. Dovada îndeplinirii acestei condiţii se face cu o declaraţie pe proprie răspundere, legalizată la notar".

Comentând această decizie, Lupescu a spus că n-ar fi trebuit să existe, dacă nimeni nu are nimic de ascuns: "Nu ştiu cât de corecte sau ce valoare au aceste amendamente. Când nu ai nimic de ascuns şi e totul curat, totul clar, poate să candideze oricine care doreşte şi care are un program care să convingă membrii Adunării Generale."

Luni, după întrunirea Comitetului Executiv al FRF, preşedintele Răzvan Burleanu a declarat că a discutat cu Ionuţ Lupescu şi că actualul oficial UEFA nu avea de gând să candideze la preşedinţia FRF.

"M-am întâlnit la Cardiff cu Ionuţ Lupescu şi Mircea Lucescu. Discuţiile au fost private. Domnul Lupescu nu şi-a manifestat niciodată intenţia de a candida la preşedinţia FRF", a afirmat Burleanu, iniţiatorul unei modificări a statutului federaţiei, în urma căreia mai mulţi oameni de fotbal nu vor avea dreptul de a candida la şefia FRF.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.