Tehnicianul echipei Zenit Sankt Petersburg, Mircea Lucescu, a declarat joi seară, după eliminarea din Liga Europa de către formaţia Anderlecht Bruxelles, la care joacă Alexandru Chipciu şi Nicolae Stanciu, că speră ca gruparea celor doi români să "se ducă mai departe".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Încerc să uit ce s-a întâmplat. Încă nu-mi revin după eliminare. Poate că nici eu nu am fost destul de inspirat pe finalul ăsta... Ăsta e fotbalul, cred că am făcut un meci bun. Noi am pierdut calificarea la Bruxelles. Aici nu le-am dat nicio posibilitate de contraatac. Îi felicit pe Chipciu şi Stanciu. Sunt doi jucători români care s-au impus într-un fotbal foarte rapid. Am vorbit cu ei după meci şi i-am felicitat. Sper să se ducă mai departe. Belgia nu întâmplător o echipă naţională puternică în momentul de faţă, un fotbal rapid, agresiv, echilibrat şi produce permanent jucători, iar Anderlecht a schimbat foarte mult în vară componenţa echipei, un bun antrenor, tânăr. Mă supăr şi mă doare faptul că nu am reuşit calificarea, dar nu pot să nu remarc mai ales jocul lor din meciul tur. S-au bătut pentru a continua şi pentru asta merită felicitări", a spus Lucescu la Digi Sport.

Tehnicianul a respins categoric varianta ca postul său să fie în pericol: "În niciun caz nu e postul meu în pericol".

Formaţia Anderlecht Bruxelles, la care evoluează Alexandru Chipciu şi Nicolae Stanciu, s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Europa, deşi a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 3-1, de echipa lui Mircea Lucescu, Zenit Sankt Petersburg, în manşa secundă a 16-imilor. În tur a fost 2-0 pentru Anderlecht, astfel că gruparea belgiană a ajuns în faza următoare datorită golului marcat în deplasare.

Au marcat: Giuliano ‘24, ‘78 şi Dziuba ‘72 pentru Zenit, respectiv Thelin '90 pentru Anderlecht.

La oaspeţi, Stanciu a jucat până în minutul 73 şi Chipciu a evoluat până în minutul 84.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.