Lotul de box al Afganistanului, care a participat la Campionatele Mondiale de la Belgrad (desfăşurate în octombrie-noiembrie), s-a refugiat în Serbia, după competiţie, refuzând să se întoarcă în ţara guvernată de talibani, informează marca.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit AFP, 11 boxeri şi doi oficiali au rămas în Serbia după CM. Unul dintre sportivii afgani, Hasib Malikzada, a confirmat că echipa s-a mutat între hoteluri şi săli de sport pentru a se antrena în timpul şederii lor prelungite în Serbia.

Malikzada a declarat că talibanii îi vor "ucide" dacă vor găsi echipa şi a precizat că el şi-a închis deja sala de sport din Kabul, la scurt timp după ce talibanii au răsturnat guvernul, în august.

"După sosirea talibanilor, nu am mai putut continua boxul", a declarat el, pentru AFP.

În plus, Waheedullah Hameedi, secretarul general al Federaţiei de Box din Afganistan, a explicat că a fost sfătuit să nu se mai întoarcă în ţară.

"Am primit prea multe avertismente", a spus el.

Talibanii şi-au exprimat opoziţia faţă de box când au condus Afganistanul în anii 1990 şi au interzis acest sport după ce au susţinut că este "împotriva demnităţii umane".

Ei nu au luat încă o decizie cu privire la boxul din ţară, dar au declarat că vor promova sporturi precum crichetul.

Sute de sportivi au fugit din ţară după ce talibanii au preluat controlul, dar există îngrijorare pentru cei care sunt încă blocaţi în Afganistan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.