Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat, luni, pentru News.ro, că sportivul nevăzător Alex Bologa, medaliat cu bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio va primi 42.000 de euro, premiu dublat ca pentru medaliaţii cu bronz la Jocurile Olimpice”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Alex Bologa va primi exact acelaşi premiu ca medaliaţii noştri cu bronz la Jocurile Olimpice, adică suma de 21.000 de euro, care va fi dublată. Pentru această dublare nu se cer aprobări speciale, noi am cerut luna trecută pentru dublarea celor clasaţi pe locurile 4-6 la Jocurile Olimpice, dar acum nu este cazul. Este o mare bucurie reuşita lui şi sper să-şi îndeplinească visul de a-şi lua o casă”, a declarat Elisabeta Lipă pentru News.ro.

Sportivul Alex Bologa, primul reprezentant al României la judo nevăzători la Jocurile Paralimpice a câştigat medalia de bronz la categoria 60 de kilograme, el fiind singurul medaliat al delegaţiei tricolore la Rio.

Alex Bologa are 20 de ani, este student la Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi urmează şi cursuri pentru a deveni maseur.

Gianina Andreica, antrenorul care l-a descoperit pe Alex Bologa şi care îl pregăteşte la Centrul Olimpic din Cluj-Napoca, declara pentru News.ro, după ce sportivul a cucerit medalia de bronz, că recompensa financiară pentru el este importantă, pentru că acesta ”îşi doreşte o căsuţă a lui”.

Jocurile Paralimpice de la Rio s-au încheiat duminică, România fiind prezentă cu 12 sportivi şi încheind pe locul 76 în clasamentul pe medalii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.