Liga Spaniolă de Fotbal, La Liga, a cerut UEFA să ancheteze, în afară de gruparea franceză PSG, clubul englez Manchester City, pentru încălcarea fair-play-ului financiar, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele La Liga, Javier Tebas, susţine că gruprăirle PSG şi Manchester City, "finanţate prin ajutor de stat, distorsionează concurenţa europeană şi creează o spirală inflaţionistă, care afectează iremediabil industria fotbalului".

City şi PSG au cheltuit sute de milioane de euro în această vară pe transferuri de jucători. Clubul Manchester City a fost cumărat în 2008 de Abu Dhabi United Group, controlat de familia regală din Emiratele rabe Unite, iar PSG este deţinut din 2011 de Qatar Sports Investments, un fond de investiţii al statului Qatar.

PSG a plătit 222 de milioane de euro pentru transferul brazilianului Neymar de la Barcelona şi va mai achita 180 de milioane de euro anul viitor, pentru achiziţionarea jucătorului Kylian Mbappe de la Monaco, acum doar împrumutat.

Manchester City a plătit în această vară aproape 250 de milioane de euro pe jucători.

UEFA a anunţat, vineri, că a deschis o anchetă care vizează clubul Paris Saint-Germain, în cadrul programului de monitorizare a respectării de către grupări a regulilor fair-play-ului financiar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.