Antrenorul Thomas Lievremont, căruia i-a fost reziliat contractul cu Federaţia Română de Rugby unilateral, în această lună, a declarat că a fost demis fără un motiv legitim, dar nu vrea să facă rău rugbiului românesc, astfel că nu va apela la instanţă, informează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Înainte de a-mi începe misiunea la naţionala de rugby a României, Comitetul Executiv al FRR şi World Rugby îmi validaseră staful şi metodele de lucru. În ciuda acestui lucru, din primele luni în funcţie şi în mod arbitrar, preşedintele FRR, domnul Alin Petrache, şi directorul de performanţă al federaţiei au decis modificarea prerogativelor mele în privinţa proiectului şi componenţei stafului naţionalei României, fără nicio consultare. Drept urmare, i-am propus verbal Comitetului Executiv să încetăm în mod amiabil colaborarea, neavând încredere nici în felul în care conduce, nici în viziunea cu privire la evoluţia rugbiului românesc şi nici cu privire la managementul resurselor umane, după cum i-am explicat în prealabil reprezentantului World Rugby. Ca urmare a acestei propuneri, Federaţia Română de Rugby m-a notificat prin mail cu privire la rezilierea anticipate a contractului meu de muncă, la 5 decembrie 2018. Contest ferm această demitere, făcută fără motiv legitim şi fără respectarea procedurii juridice. Totuşi, pentru că nu doresc să fac rău rugbiului românesc şi fiind motivat doar de aventura umană şi de teren, nu voi acţiona în instanţă Federaţia Română de Rugby, în ciuda numeroaselor greşeli din această perioadă litigioasă”, a notat Lievremont într-un comunicat citat de Le Figaro.

Federaţia Română de Rugby a anunţat, săptămâna trecută, rezilierea unilaterală a contractelor antrenorului principal al echipei naţionale, Thomas Lievremont, şi antrenorului responsabil cu pregătirea fizică, Olivier Rieg.

Potrivit FRR, decizia a fost luată de Biroul Federal, în unanimitate, ca urmare a nerespectării mai multor clauze contractuale, fapt care a generat neîndeplinirea obiectivelor de performanţă stabilite de comun acord cu World Rugby şi Federaţia Română de Rugby şi asumate de cei doi antrenori.

În noiembrie, echipa României a disputat trei meciuri, în care a înregistrat o victorie şi două înfrângeri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.