Septupul campion mondial de Formula 1 Lewis Hamilton îşi continuă misiunea de militant şi critică de data aceasta legea anti-LGBT adoptată de guvernul maghiar, cu câteva zile înainte de a lua startul în Marele Premiu al Ungariei de la Hungaroring.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pentru toţi cei din această frumoasă ţară Ungaria", a scris Hamilton, joi, pe contul lui de Instagram, urmărit de 23 de milioane de utilizatori.

"Înaintea marelui premiu din acest week-end, vreau să împărtăşesc sprijinul meu pentru cei afectaţi de legea anti-LGBTQ+ a guvernului. Este inacceptabil, laş şi înşelător pentru cei care deţin puterea să adopte o astfel de lege. Toată lumea merită să aibă libertatea de a fi ea însăşi, indiferent pe cine iubeşte sau cum se identifică", a continuat pilotul britanic al echipei Mercedes, cunoscut ca un aprig susţinător al mişcării Black Lives Matter.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat de curând planurile sale pentru organizarea unui referendum cu privire legea sa de cenzurare a educaţiei LGBTQ+, care ar urma să asigure "protecţia copilului".

În acest sens, Hamilton a făcut apel la fanii săi maghiari să participe la votul pentru apărarea drepturilor LGBTQ + din ţară.

"Îndemn poporul Ungariei să voteze în viitorul referendum pentru protejarea drepturilor comunităţii LGBTQ+, au nevoie de sprijinul nostru mai mult ca niciodată. Vă rugăm să vă arătaţi dragostea pentru cei din jur, pentru că dragostea va câştiga întotdeauna. Vă transmit gânduri pozitive", a adăugat el.

Legea anti-LGBT a produs una dintre cele mai aprinse controverse ale ultimei ediţii a Campionatului European de fotba. Scandalul s-a iscat atunci când oraşul Munchen a dorit să-şi ilumineze stadionul în culorile curcubeului înainte de meciul Germaniei împotriva Ungariei. Intenţia era de a protesta faţă de adoptarea legii adoptate în Ungaria, ţară acuzată de discriminare împotriva homosexualilor, însă UEFA a interzis această formă de protest.

Marele Premiu al Ungariei, a XI-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, va avea loc, duminică, de la ora 16.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.