Baschetbalistul LeBron James a afirmat, vineri, că proprietarii echipelor din Liga de Fotbal American (NFL) au mentalitate sclavagistă, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În NFL câţiva bărbaţi în vârstă, albi, sunt proprietarii echipelor şi au acea mentalitate sclavagistă. Este ceva de genul: asta este echipa mea. Faci ce îţi spun eu să faci. Dacă nu, ne debarasăm de voi toţi”, a spus James ln emisiunea The Shop de la HBO.

În NBA, jucătorii sunt trataţi diferit, a menţionat James. “Diferenţa dintre NBA şi NFL constă în ceea ce credem în NBA că poate fi jucătorul. În potenţial. În NFL, este aşa: să vedem ce poţi să faci pentru mine în această duminică, sau luni sau joi, iar dacă nu eşti bun, trecem la altcineva”.

Comentariile lui James vin în contextul în care ultimele sezoane din NFL au fost marcate de proteste ale jucătorilor la intonarea imnului, care au atras reacţia negativă a patronilor, aceştia cerând ca sportivii respectivi să nu fie folosiţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.