Preşedinta FR Scrimă, Laura Badea Cârlescu, a declarat, duminică, după revenirea în ţară a echipei feminine de spadă medaliată cu bronz la Campionatele Europene, că nu se aştepta la această performanţă. Fetele s-au autodepăşit şi au demonstrat că pot să formeze o nouă echipă, a precizat fosta sportivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu ne aşteptam. Ne aşteptam să îşi îndeplinească obiectivul, să se claseze în primele 5-8 echipe, dar fetele au avut o dorinţă ieşită din comun, s-au autodepăşit şi au demonstrat că pot să formeze o nouă echipă", a spus Laura Badea.

Ea a precizat că şi faptul că Ana Maria Popescu va reveni în competiţie este foarte important: "Alături de Ana fetele vor fi şi mai unite, vor forma o adevărată echipă".

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Oficialul FR Scrimă a menţionat că este încrezătoare în priviinţa şanselor delegaţiei României la Campionatele Mondiale. "Suntem liniştiţi în privinţa tuturor echipelor. Chiar dacă la această ediţie băieţii nu au reuşit să obţină o medalie ei se antrenează în continuare şi sunt convinsă că vor face un rezultat frumos la CM  de la Leipzig".

După rezultatul de la CE, aşteptările au crescut şi presiunea asupra componentelor echipei de spadă este mare, a adăugat Badea. "Poate nu vor lua medalie, dar ele îşi vor dori foarte tare. La CM vom face tot ce e posibil să reuşească să se claseze în primele opt şi de acolo ele vor decide ce culoare vor obţine", a adăugat ea.

Echipa feminină de spadă  a României, în componenţa Amalia Tătăran (CS Dinamo), Greta Vereş (CSA Steaua), Raluca Sbîrcia (CSU Craiova), Adela Danciu (CSU Craiova), a câştigat, sâmbătă, medalia de bronz la Campionatele Europene de la Tbilisi.

Pe tabloul de 16, România a trecut de Spania, scor 45-36, iar apoi, în sferturi, a învins Ucraina, scor 44-40. În semifinale, româncele au pierdut în faţa Rusiei, scor 41-45. Pentru locul trei, România a luptat cu Estonia, pe care a învins-o cu 45-38.

Cele patru sportive medaliate cu bronz au fost primite, duminică, la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă de preşedinta FR Scrimă, Laura Badea, şi de Zsolt Gyongyossy, subsecretar de stat în MTS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.