Antrenorul echipei Liverpool, Jurgen Klopp, cere ca semifinalele Cupei Ligii Angliei să se dispute într-o singură manşă, pentru a mai elibera calendarul foarte încărcat din această perioadă, în condiţiile în care formaţiile engleze se confruntă cu multe absenţe din cauza recrudescenţei cazurilor de infectare cu coronavirus în Marea Britanie, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că ar fi mai bine cu un singur joc, absolut, dar evident că vorbele mele nu sunt prea importante. Dacă vor fi două jocuri, atunci vom juca două. Dar ar fi de ajutor dacă ar fi doar unul, e adevărat. Dacă la tragerea la sorţi ne-a picat Arsenal, sunt bine cu asta. Jucăm acolo şi vedem cine este mai bun”, a declarat el, după ce a făcut 10 schimbări în echipă la meciul cu Leicester din sferturile de finală, folosind trei jucători ai academiei în formaţia de start şi având alţi cinci pe bancă.

Klopp a precizat că managerii echipelor se vor întâlni, joi, cu conducerea Premier League, dar nu este sigur dacă vor obţine ceva, în condiţiile în care Cupa Liigii este organizată de English Football League, forul care patronează eşaloanele profesioniste 2-4 ale fotbalului englez.

Şi Antonio Conte, antrenor echipei Tottenham, vrea semifinalele Cupei Ligii într-o manşă.

"Poate că ar fi mai bine să jucăm un meci şi nu două, mai ales pentru situaţia pe care o trăim, dar trebuie să respectăm regulile”, a spus el.

Liverpool a învins, miercuri, pe teren propriu, la loviturile de departajare, echipa Leicester, calificându-se în semifinalele Cupei Ligii Angliei. Leicester a avut 2-0 şi 3-1, fiind egalată în minutul 90+5.

Au marcat: Oxlade-Chamberlain '19, Jota '68, Minamino '90+5 / Vardy '9, '13, Maddison '33.

Nu s-a jucat prelungiri, iar la loviturile de departajare s-au impus gazdele, cu 5-4. Au ratat: Minamino / Thomas, Bertrand.

Alte rezultate:

Brentford - Chelsea, scor 0-2;

Au marcat: Jansson '80, Jorginho '85.

Tottenham - West Ham, scor 2-1;

Au marcat: Bergwijn '29, Lucas Moura '34 / Bowen '32.

Marţi, Arsenal a învins, pe teren propriu, echipa Sunderland, scor 5-1, calificându-se de asemenea în semifinale.

Programul semifinalelor este Arsenal - Liverpool şi Chelsea - Tottenham. Trurul va avea loc în săptămâna care începe la 3 ianuarie 2022, iar returul, în următoarea. Finala este pe Stadionul Wembley, la 27 februarie 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.