Atacantul Kazuyoshi Miura, cel mai în vârstă fotbalist din lume, şi-a prelungit cu un an contractul cu echipa din prima ligă japoneză Yokohama FC, informează mundodeportivo.es. El va împlini 54 de ani la 26 februarie, cu o zi înainte de începerea noului campionat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"King Kazu" este o legendă în Japonia. El a fost pe teren în 1993, când a avut prima ediţie a J League, campionatul profesionist japonez.

El a marcat ultima oară împotriva formaţiei Thespakusatsu Gunma, în 2017, în divizia secundă a Japoniei, devenind cel mai bătrân jucător care a înscris într-un meci din liga profesionistă japoneză, la 50 de ani şi 14 zile. Sezonul 2021 va fi cel cu numărul 36 pentru Miura ca profesionist, după ce şi-a început cariera la Santos, în Brazilia, în 1986, an în care a jucat şi la Palmeiras.

Miura a condus-o pe Verdy Kawasaki la titlu în 1993 şi 1994, înainte de a se transfera în Italia, unde a petrecut un an în Serie A, la Genoa. De asemenea, el a jucat în Croaţia şi Australia, precum şi la alte echipe japoneze.

Kazuyoshi Miura a câştigat Cupa Asiei cu Japonia în 1992, dar nu a putut să-şi reprezinte ţara la debutul ei în turneul final al Cupei Mondiale din Franţa, şase ani mai târziu. Neconvocarea lui a născut numeroase critici în Japonia, după ce a marcat de 14 ori în preliminarii. El a înscris 55 de goluri în 89 de jocuri pentru naţionala Japoniei.

Atacantul a ajutat formaţia Yokohama să obţină promovarea în prima divizie a Japoniei, la sfârşitul sezonului 2019, dar a jucat doar de patru ori în 2020.

Miura va disputa în acest an sezonul cu numărul 17 pentru Yokohama FC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.