Juventus a activat clauza de cumpărare definitivă a jucătorului de bandă dreaptă Federico Chiesa, care a fost împrmutat de la Fiorentina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Juventus Football Club S.p.A. anunţă că a fost finalizat un acord cu ACF Fiorentina pentru achiziţionarea temporară, până la 30 iunie 2022, a drepturilor de legitimare a jucătorului Federico Chiesa, pentru o sumă de 10 milioane de euro, din care 3 milioane de euro pentru sezonul sportiv 2020/2021 şi 7 milioane de euro pentru sezonul sportiv 2021/2022", se arată într-un comunicat al clubului Juventus.

"Acordul mai prevede: 

Obligaţia clubului Juventus de a achiziţiona definitiv drepturile de înregistrare a jucătorului, sub rezerva îndeplinirii anumitor obiective sportive până la sfârşitul sezonului 2021/2022;

Dreptul clubului Juventus de a achiziţiona definitiv drepturile de înregistrare a jucătorului în cazul în care aceste obiective date nu sunt atinse.

În ambele cazuri, contravaloarea convenită pentru achiziţionarea definitivă este de 40 de milioane de euro, plătibilă în trei ani, care ar putea fi majorată până la maximum 10 milioane de euro în cazul atingerii unor obiective de performanţă suplimentare pe durata contractului de muncă al jucătorului", a adăugat gruparea torineză.

Una dintre condiţiile ca Federico Chiesa să fie transferat definitiv era calificarea în ediţia viitoare a Champions League, obiectiv îndeplinit deja.

Juve a plătit suma de 10 milioane aferentă împrumutului jucătorului, obţinut în octombrie 2020, şi mai are de achitat 40 de milioane de euro.

Fotbalistul de 24 de ani a marcat 18 goluri în 61 de meciuri disputate cu Juve, dar el nu a mai evoluat din ianuarie, din cauza unei serioase accidentări la genunchi. Chiesa va reveni pe teren în sezonul 2022/2023.

Federico Chiesa, fiul fostului fotbalist Enrico Chiesa, are 37 de selecţii la echipa naţională a Italiei, mai multe decât tatăl său (17).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.