Cei 10.500 de sportivi care vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio vor primi 450.000 de prezervative, o cifră record, relatează AFP, citată de presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dintre cele 450.000 de prezervative oferite de Ministerul Brazilian al Sănătăţii, 150.000 sunt prezervative feminine.

Întrebat de ce este atât de mare numărul prezervativelor, Lucas Dantas, purtător de cuvânt al Comitetului de Organizare de la Rio, a răspuns cu umor: "Niciodată nu sunt de ajuns!".

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Dantas a precizat că Brazilia încurajează sexul protejat şi sportivii sunt văzuţi ca un exemplu de populaţie. "Ei pot juca un rol important în lupta împotriva SIDA", a adăugat oficialul brazilian.

El a mai afirmat că mulţi sportivi nu au acces la prezervative în ţările lor şi după Jocurile Olimpice le pot duce acasă pe cele primite gratuit.

La Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, numărul prezervativelor distribuite sportivilor a fost cde trei ori mai mic decât cel de la Rio de Janeiro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.