Atleta kenyană Joan Chelimo Melly, care reprezintă România, a câştigat, duminică, Maratonul Internaţional de la Seul şi a doborât recordul naţional în această probă, deţinut de Constantina Diţă, din 2005.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joan Chelimo a încheiat cursa de duminică în două ore, 18 minute şi 4 secunde, pe prima poziţie a celui mai vechi maraton din Asia.

FOTO: Seoul Marathon / Facebook
FOTO: Seoul Marathon / Facebook

Performanţa sa, prima la acest nivel de când a primit cetăţenia română, în mai 2021, îmbunătăţeşte recordul naţional deţinut de Constantina Diţă, care datează, potrivit FR Atletism, din 2005, când campioana olimpică de la Beijing alerga Maratonul de la Chicago în 2 ore, 21 de minute şi 30 de secunde.

Maratonul Internaţional de la Seul este dotat cu premii totale de circa 2,4 mililoane de dolari.

Joan Chelimo a primit cetăţenia română în 13 mai 2021, alături de colegele sale de la Steaua Bucureşti, Stella Ruto şi Delvine Meringor, toate din Kenya.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.