Preşedinta Comitetului Olimpic israelian, Yaël Arad, a dat asigurări joi că Israelul va fi prezent "100%" la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, la puţin peste două luni de la atacul din 7 octombrie al Hamas şi după riposta din Gaza, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Abordăm Jocurile Olimpice cu convingerea că vom fi acolo, 100%, că vom putea participa ca orice altă naţiune", a declarat fosta judoka într-un interviu acordat L'Équipe.

La 7 octombrie 2023, un atac fără precedent al mişcării islamiste Hamas a dus la moartea a aproximativ 1.140 de persoane în Israel, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ realizat de AFP pe baza ultimelor cifre oficiale israeliene.

Israelul a ripostat prin lansarea de atacuri aeriene asupra Fâşiei Gaza, urmate de o ofensivă terestră. Miercuri, guvernul Hamas a anunţat că operaţiunile militare israeliene s-au soldat cu 20.000 de morţi în Gaza de la începutul războiului, inclusiv cel puţin 8.000 de copii şi 6.200 de femei.

"Suntem încă sub şocul din 7 octombrie. Este greu să mergem la culcare, să deschidem ochii dimineaţa. Toată lumea a pierdut pe cineva apropiat", a declarat Yael Arad.

Potrivit acesteia, "sportivilor le este greu să îşi imagineze că se antrenează în aceste condiţii, să facă altceva decât să îşi ajute compatrioţii".

Dar rugămintea comitetului local a fost ca ei să "poarte sus steagul naţiunii lor, reprezentând-o la Jocurile Olimpice", care vor avea loc la Pais între 26 iulie şi 11 august 2024.

Cu toate acestea, Arad, care a fost vicecampioană la categoria sub 61 de kilograme la Jocurile Olimpice din 1992, recunoaşte că "în multe ţări, astăzi, nu este sigur pentru noi să călătorim ca delegaţie".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.